HomeHL-GreeceΤρομοκρατία: Οι «μάγειρες» και οι «ντελιβεράδες» της τρομοκρατικής οργάνωσης

Τρομοκρατία: Οι «μάγειρες» και οι «ντελιβεράδες» της τρομοκρατικής οργάνωσης

Οι διάλογοι του έγκλειστου αρχηγού με τον εκτελεστικό βραχίονα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαφείς ρόλους στο πλαίσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης Σύμπραξη Εκδίκησης είχαν οι δέκα κατηγορούμενοι που βαρύνονται ήδη με έξι κακουργήματα και πλημμελήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι οι δύο πυροτοτεχνουργοί – συνεργάτες της οργάνωσης  ήταν οι «μάγειρες», αφού «μαγείρευαν» τα υλικά κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών, τους οποίους παραλάμβαναν στη συνέχεια οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες. Αυτοί μετέφεραν και τοποθετούν τις βόμβες με βάση τις εντολές του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης, των εγκλείστων, δηλαδή, σε τρεις διαφορετικές φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κλήσεις ανάμεσα στους δύο συλληφθέντες πυροτεχνουργούς και γνωστούς ποινικούς, ενώ όπως προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα της δικογραφίας που σχηματίζει η Αντιτρομοκρατική, δύο από τους κατηγορούμενους, ένας άνδρας και μία γυναίκα μετέφεραν με μηχανάκι και έβαλαν τη βόμβα στο υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα, τον περασμένο μήνα.

Κατά την ίδια «χαρτογράφηση» ρόλων από την Αντιτρομοκρατική, ο 36χρονος κρατούμενος φυλακών, στον οποίο αποδίδεται ρόλος αρχηγού, έγραφε τις προκηρύξεις μέσα από τη φυλακή, ενώ συνομιλούσε με τους «ντελιβεράδες» των μηχανισμών για τα χτυπήματα. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος ανάμεσα στον φερόμενο αρχηγό και τα μέλος του εκτελεστικού βραχίονα της οργάνωσης.

ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ

– Έλα, πήγε καλά;

– Ναι, πήγε καλά.

– Πότε την έβαλες;

– Δεν είδες ειδήσεις;

Νωρίτερα, προθεσμία να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής είχαν λάβει απο τον ανακριτή οι 10 συλληφθέντες (οι τέσσερις από αυτούς είναι κρατούμενοι) για την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για έξι κακούργηματα και έξι πλημμελήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, οι συλληφθέντες διώκονται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα:

-της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης,

-τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας,

-τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα,

-τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών,

-τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και

– τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Ακόμη κατά περίπτωση διώκονται, και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση