HomeΚΡΗΤΗΑρναουτάκης: Ξεκινάει η υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής

Αρναουτάκης: Ξεκινάει η υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής

Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αναπτυξιακό έργο «Προσθήκη Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου και Αξιοποίηση της εκροής για άρδευση», ο σχεδιασμός του οποίου ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και συνεχίζεται από την παρούσα παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα «Θεοτοκόπουλου» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη, του Βουλευτή Ηρακλείου Φραγκίσκου Παρασύρη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων, φορέων και υπηρεσιών.

1-9

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχει ανατεθεί από την ΔΕΥΑΗ στην ανάδοχο εταιρεία THALIS A.E., θυγατρική του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ (ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι ξεκινάει η υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αναβαθμίζουν την εικόνα της Κρήτης. Με το νέο έργο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου ενισχύεται σημαντικά η προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος από επιβλαβείς απορρίψεις αστικών λυμάτων. «Σήμερα, επιβεβαιώνεται η πεποίθηση όλων πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι πρωτοπόρος στην υλοποίηση καινοτόμων έργων περιβαλλοντικής αναβάθμισης. Φροντίζουμε το πολύτιμο φυσικό μας περιβάλλον, αξιοποιούμε αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» ανάφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος υπογράμμισε, ακόμη, ότι σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προετοιμάζεται μια νέα γενιά ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων που θα καλύψουν αποτελεσματικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση