HomeHL-9Σ. Αρναουτάκης: «Κρίσιμη η κατάσταση για την υγεία στην Κρήτη» – Βίντεο

Σ. Αρναουτάκης: «Κρίσιμη η κατάσταση για την υγεία στην Κρήτη» – Βίντεο

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις άλλες ανάγκες στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, έστρεψε τον «προβολέα» στα προβλήματα του τομέα της δημόσιας υγείας του νησιού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία συμμετείχε.

Αποκάλυψε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως η επικοινωνία του με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ανέδειξε τις ανησυχίες του και τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, η Κρήτη αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα στις δομές της δημόσιας υγείας.

Ο Περιφερειάρχης έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανάγκη για στήριξη σε αυτόν τον τομέα, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ενίσχυση προσωπικού και εξοπλισμού.

Παρά τις προσπάθειες, όμως, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν κρίσιμες. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι η υποστελέχωση, ιδίως στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και απειλεί τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η λύση, σύμφωνα με τον Αρναουτάκη, βρίσκεται στην παροχή κινήτρων για τη διατήρηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νησί. Απαιτείται άμεση δράση από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίσιμη κατάσταση και να διασφαλιστεί η ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Κρήτης.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση