HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση για την Κνωσό: Προσδοκίες και προετοιμασίες για την προστασία του πολιτιστικού πλούτου

Συνάντηση για την Κνωσό: Προσδοκίες και προετοιμασίες για την προστασία του πολιτιστικού πλούτου

Μεταξύ του Σ. Αρναουτάκη και της Λ. Μενδώνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε σήμερα την προγραμματισμένη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για το σημαντικό θέμα της Κνωσού. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να επισημάνει τον δρόμο για την προστασία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση της συνάντησης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σειριακής εγγραφής των μινωικών ανακτόρων στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το έργο αυτό απαιτεί τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, των περιφερειακών αρχών και του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της μελέτης που απαιτείται για την προώθηση της πρωτοβουλίας, καθώς και στις προετοιμασίες που έχουν γίνει από τον Δήμο Ηρακλείου. Ο στόχος είναι να κατατεθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα επιτρέψει την ένταξη όλων των μνημείων στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ, με την υποστήριξη της Υπουργού Πολιτισμού.

Η αναμενόμενη συνάντηση αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των αρχών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης για τις επόμενες γενιές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση