HomeHL-9Υπόθεση με βιτριόλι: Η 39χρονη καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης

Υπόθεση με βιτριόλι: Η 39χρονη καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης

Αγνοήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως για 6ετή ποινή κάθειρξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου εξέδωσε απόφαση καταδικάζοντας την 39χρονη σε κάθειρξη 8 ετών, αγνοώντας την πρόταση της εισαγγελέως για 6ετή ποινή κάθειρξης.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά από ένα δικαστικό «ταξίδι» γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Αν και η πλευρά της υπεράσπισης προσπάθησε να προβάλλει ελαφρυντικά υποστηρίζοντας την προηγούμενη συμπεριφορά της κατηγορούμενης και την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, η δικαστική Έδρα αποφάσισε να μην αναγνωρίσει τα εν λόγω ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο είχε επίσης και την ανάλυση των υποθέσεων των συνεργών της κατηγορούμενης. Η νεαρή φίλη της αθωώθηκε, ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 39χρονη στη νότια Κρήτη μετά το περιστατικό αθωώθηκε επίσης λόγω αμφιβολιών, κατά πλειοψηφία.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στο δικαστικό περιβάλλον, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην εκκρεμή έφεση που υπέβαλε η κατηγορούμενη.

Σε ένα δικαστικό σκηνικό γεμάτο ένταση και πολυπλοκότητα, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τη δικαιοσύνη ότι οι πράξεις που απειλούν τη ζωή των ανθρώπων δεν θα περάσουν ατιμώρητες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση