HomeHL-TOPΕπίθεση με βιτριόλι: Ξεκίνησε η δίκη κάτω από δρακόντια μέτρα

Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκίνησε η δίκη κάτω από δρακόντια μέτρα

Στο εδώλιο η 39χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος 37χρονου από την εν διαστάσει σύζυγό του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2022.

Η 39χρονη κατηγορούμενη μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται επίσης, μια φίλη της και ένας οδηγός ταξί.

Η 20χρονη φοιτήτρια κατηγορείται ότι παρέσυρε το θύμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου εκεί μετέβη η 39χρονη ενώ ο ταξιτζής κατηγορείται ότι την βοήθησε να φύγει από το ξενοδοχείο μετά την αποτρόπαια πράξη της.

Η 20χρονη κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενη ότι έδωσε το τηλέφωνο της στην 39χρονη μη γνωρίζοντας τις προθέσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος δεν παρέστη όπως είχαν αναφέρει άλλωστε οι δικηγόροι του τις προηγούμενες ημέρες. «Εγκαταλείπει το δικαστήριο» το οποίο και θα αποφασίσει «αυτεπαγγέλτως για την τύχη των δύο κατηγορούμενων γυναικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.

Το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

Έχει κριθεί προφυλακιστέα

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 38χρονη για την επίθεση με το καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγο της, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (22/10).

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η απολογία της ενώπιον των ανακριτικών αρχών διήρκησε περισσότερες από 3:30 ώρες και στην απολογία της η κατηγορούμενη κατέθεσε ότι ο 36χρονος εν διαστάσει σύζυγος ΔΕΝ κοιμόταν, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται μέσω των συνηγόρων του, ότι το υγρό ήταν καθαριστικό οξύ, ότι ΔΕΝ εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση καθώς και ότι φοβάται για τη ζωή της και γι’ αυτό ήταν «ποταμός» στη μακρά απολογία της ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση