HomeHL-TOPΕπίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης

Επίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης

Στο εδώλιο η 39χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος 37χρονου από την εν διαστάσει σύζυγό του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2022.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με την 39χρονη κάθονται επίσης, μια 20χρονη φίλη της και ένας οδηγός ταξί.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Ηρακλείου, η 39χρονη κατηγορούμενη απολογήθηκε ενώ πλέον αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων ενώ στη συνέχεια ο εισαγγελέας να προχωρήσει στην πρότασή του και τέλος το δικαστήριο να αποφασίσει για την τύχη του κατηγορουμένου.

Η δίκη ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες με την 39χρονη να μεταφέρεται στο Δικαστικό Μέγαρο κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη φοιτήτρια κατηγορείται ότι παρέσυρε το θύμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου εκεί μετέβη η 39χρονη ενώ ο ταξιτζής κατηγορείται ότι την βοήθησε να φύγει από το ξενοδοχείο μετά την αποτρόπαια πράξη της.

Η 20χρονη κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενη ότι έδωσε το τηλέφωνο της στην 39χρονη μη γνωρίζοντας τις προθέσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος δεν παρέστη όπως είχαν αναφέρει άλλωστε οι δικηγόροι του τις προηγούμενες ημέρες. «Εγκαταλείπει το δικαστήριο» το οποίο και θα αποφασίσει «αυτεπαγγέλτως για την τύχη των δύο κατηγορούμενων γυναικών».

Εγώ είμαι το θύμα» ανέφερε στην απολογία της η 39χρονη

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η 39χρονη στην απολογία της ανέφερε ότι «εγώ είμαι το θύμα» και ότι έριξε το καυστικό υγρό στον 37χρονο γιατί «φοβόμουν ότι θα με σκότωνε και θα είχαμε άλλη  μία γυναικοκτονία».

Η 39χρονη μίλησε για το πώς γνωρίστηκε με το θύμα, το πώς παντρεύτηκαν αλλά και την καταπιεστική οικογένεια του θύματος.

Παράλληλα, ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά της αλλά και από το θύμα λέγοντας πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει παρά μόνο να τον τραυματίσει για να μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο ενώ τόνισε παράλληλα πως εκείνος την βίασε λίγη ώρα πριν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση