HomeΚΡΗΤΗ«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» για τους παιδικούς σταθμούς

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» για τους παιδικούς σταθμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση πρός τους κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, σχετικά με τις εισαγωγές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου έστειλε η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες».

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

Με συχνές παρεμβάσεις μας το προηγούμενο διάστημα είχαμε θέσει διάφορα θέματα που είχαν να κάνουν τόσο με την εισαγωγή παιδιών στους παιδικούς ( ΕΣΠΑ –ΔΗΜΟΣ), όσο και με ζητήματα λειτουργίας και στελέχωσης των σταθμών.

Επανερχόμενοι στα παραπάνω θέματα πρέπει να σημειώσουμε

Πολλά παιδιά μένουν τελικά έξω από τους παιδικούς σταθμούς ( περίπου 250 )

  1. Δεν έχει διευκρινιστεί το θέμα των τροφείων – θα καταργηθεί ή όχι;
  2. Τι έχει γίνει με τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ για την στελέχωση και λειτουργία των σταθμών (υπήρχε αναμονή για κάλυψη 30 θέσεων ενώ μπορεί αν καλυφθούν περισσότερα άτομα, θα μπουν περισσότερα παιδιά στου παιδικούς)
  3. Εξασφαλίζεται η πλήρης αξιοποίηση όλων των δομών του δήμου έτσι ώστε να έχομε περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς;
  4. Έχει προχωρήσει το θέμα των αδειών (πολεοδομικών και λειτουργίας) όλων των κτιρίων; Έχουν εκδοθεί τα κατάλληλα πιστοποιητικά (πυρασφάλειας και καταλληλότητας) για του παιδικούς σταθμούς;

Οι κεντρικές κατευθύνσεις, που λένε ότι, οι παιδικοί σταθμοί θα καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητας τους μέσω κοινοτικών πόρων, πρέπει άμεσα να τροποποιηθούν ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.

Επίσης το ποσό που έχει διασφαλιστεί αλλά μένει αναξιοποίητο (30 εκ. για το σύνολο της χώρας) να δοθεί ως έκτακτη ενίσχυση στις δομές των δήμων για να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα βρουν θέση στους παιδικούς σταθμούς.

Ζητάμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση δράσεων για την ικανοποίηση των παραπάνω και η δημοτική εξουσία πρακτικά μέτρα για την υλοποίηση των.

Ηράκλειο 11-09-2014

 Για την δημοτική κίνηση

ΗΛΙΑΣ ΛΥΓΕΡΟΣ

Σημείωση:

Το έγγραφο δόθηκε εις χείρας του πρόεδρο ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ ΒΟΥΡΕΞΑΚΗ κατά την συνάντηση αντιπροσωπείας της κίνησης μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση