HomePost ItΗ ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Συνεχίζουν τις περιοδείες στον νομό Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι περιοδείες του Συνδικάτου Οικοδόμων σε εργοτάξια του νομού για την ενημέρωση των συναδέλφων για την Απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη  και τη συγκέντρωση 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 αδικοχαμένους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των λίγων σε βάρος της ζωής και των αναγκών των πολλών, του εργαζόμενου λαού.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, πληρώνουμε συνεχώς βαρύ τίμημα, για να μη θιγεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

img-6bde906bde4bed7567bdf917bb5a0618-v

Το μεροκάματο μας καλύπτει ολοένα και λιγότερες ανάγκες των οικογενειών μας, εξανεμίζεται στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, στα τιμολόγια του ρεύματος, στη θέρμανση, στα φροντιστήρια των παιδιών μας.

Τώρα, είναι ώρα μάχης! Η αναμονή, ο εφησυχασμός ότι «κάτι θα γίνει», χωρίς εμείς να παλέψουμε, είναι επιζήμια. Δεν χωράει καμία καθυστέρηση. Κάθε κενό, κάθε ταλάντευση, μας φέρνει μπροστά σε νέα προβλήματα και δυσκολίες.

Η απεργία είναι το όπλο μας, είναι το καθήκον που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας. Είναι το καθήκον να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς. Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας από όλους αυτούς που ευθύνονται για όσα ζούμε.

Εμείς οι πολλοί με τον αγώνα μας θα κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα. Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στους πατεράδες μας και τα αδέλφια μας αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους. Δίπλα ο ένας στον άλλον, που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του «πάμε κι όπου βγει», της πολιτικής που βάζει στο εικονοστάσι τα κέρδη των λίγων και στο ανάθεμα τις ανάγκες των πολλών.

«Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους».

Σε αυτό το δρόμο θα βρεθούμε χιλιάδες

Τετάρτη 28 Φλεβάρη 10πμ πλατεία Ελευθερίας

 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Γωνιανάκης Γιάννης                                                           Κοτσιφός Μύρων

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση