HomeHL1-GreeceΞεκινά εντατικές περιοδείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Σήμερα στη Μυτιλήνη, στην παράδοση οδικού άξονα

Ξεκινά εντατικές περιοδείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Σήμερα στη Μυτιλήνη, στην παράδοση οδικού άξονα

Στόχος η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε προεκλογικούς ρυθμούς επιστρέφει από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάνοντας ξανά το νήμα των περιοδειών. Ο πρωθυπουργός το πρωί θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.

Το μεσημέρι, θα μεταβεί στην Καλλονή, όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Δυτικής Λέσβου και θα έχει συνάντηση με πολίτες, ενώ στη συνέχεια θα πάει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Στόχος η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να βρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας στο πλαίσιο μίας εντατικής προεκλογικής εκστρατείας για την συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Έχει πάρει πάνω του τη μάχη των ευρωεκλογών στις οποίες έχει προσδώσει χαρακτήρα εθνικής κάλπης και μαζί με το δίλημμα «σταθερότητα ή αβεβαιότητα» που έχει θέσει προς τους ψηφοφόρους θέλει να προβάλει την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και σε επίπεδο υποδομών και μεγάλων έργων που ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης του. Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και «τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσει να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δρομολογήσει», αναμένεται να τονίσει κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο.

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποτελούν για το Μέγαρο Μαξίμου το απτό παράδειγμα της ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού, καθώς έχουν μειωθεί οι αφίξεις μεταναστών σε αυτά και η λειτουργία των κατάλληλων υποδομών έχει καταστήσει παρελθόν τις εικόνες του παρελθόντος. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να παραστεί στην άφιξη Τούρκων πολιτών που κάνουν χρήση του ευνοϊκού καθεστώτος για τη βίζα, κάτι που έχει τονώσει τον τουρισμό στη Λέσβο και τα άλλα νησιά όπου ισχύει. Χθες, από τις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «μια σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας», ενώ είναι μία απόδειξη για τα θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα που παράγει η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων «προς όφελος και των δύο λαών».

Εντείνονται οι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη και κλιμακίων που θα αποτελούνται από στελέχη του κόμματος, βουλευτές και υπουργούς σε όλη τη χώρα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και θα βασίζονται στα πρότυπα της προεκλογικής εκστρατείας για τις εθνικές εκλογές του 2023. Τώρα η έμφαση θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα και όποιες άλλες περιοχές καταγράφονται απώλειες για τη ΝΔ προκειμένου να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα που στήριξε τη ΝΔ πριν έναν χρόνο.

Στην κυβερνητική παράταξη βλέπουν τις τελευταίες ημέρες ότι έχουν ανακοπεί οι διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά με αποτέλεσμα την ανάκαμψη του ποσοστού της ΝΔ στις μετρήσεις και σε αυτό εκτιμούν ότι έχει συμβάλει και η υποψηφιότητα Μπελέρη με το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η χθεσινή έρευνα της Metron Analysis για το Mega, στην οποία η εκτίμηση ψήφου για το κυβερνών κόμμα είναι στο 32,3%, αυξημένο κατά μια μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρίας. Αντιθέτως, απώλεια μίας μονάδας καταγράφεται για την Ελληνική Λύση (8%) που αποτελεί το τελευταίο διάστημα μία μεγάλη δεξαμενή για δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη δεύτερη θέση με 15,4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο, διευρύνοντας τις δημοσκοπικές απώλειες και στην εκτίμηση ψήφου έχει 12%.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση