HomeHL-9«Πράσινο» φως για οδικά έργα ύψους 4 εκ. ευρώ

«Πράσινο» φως για οδικά έργα ύψους 4 εκ. ευρώ

Τρεις σημαντικές μελέτες υπέγραψε ο Στ. Αρναουτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρείς συμβάσεις για την εκπόνηση σημαντικών μελετών που η υλοποίηση τους θα αναβαθμίσει οδικά την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται συγκεκριμένα στα 4.037.051 ευρώ και αφορούν:

-Την μελέτη αναβάθμισης οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. και του παράπλευρου δικτύου κάτω Γουβών-Λιμένας Χερσονήσου της Π.Ε. Ηρακλείου με προϋπολογισμό 1.651.670 ευρώ.

-Υπολοιπόμενες μελέτες αναβάθμισης του τμήματος Γούρνες-Σταυράκια της εθνικής οδού 97 Ηράκλειο-Αγ. Γαλήνη με προϋπολογισμό 1.244.613 ευρώ.

-Υπολοιπόμενες μελέτες ολοκλήρωσης της παράκαμψης Τυμπακίου της Ε.Ο. 97 Ηράκλειο-Αγ. Γαλήνη» με προϋπολογισμό 1.140.768 ευρώ.

Η υλοποίηση των μελετών χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης.

Οι υπογραφές των μελετών έγιναν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και των εκπροσώπων των μελετητικών γραφείων, παρουσία των Δημάρχων Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, της Γ.Γ. του Δήμου Ηρακλείου Μαρίας Σκραφνάκη που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Νίκο Σκουλά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, του διευθυντή τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Ψαρουδάκη, του υπηρεσιακού στελέχους Μαρίας Παπαναστασίου.

Δηλώσεις

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Πρόκειται για μια νέα γενιά έργων που προετοιμάζονται μεθοδικά. Έργα που ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ για οδικές παρεμβάσεις που θεωρούμε ότι σε 2-2,5 χρόνια μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και να εντάξουμε τα έργα στη συνέχεια στο ΕΣΠΑ. Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε τους μελετητές να ολοκληρώσουν τις μελέτες, για να υλοποιήσουμε τις σημαντικές αυτές υποδομές».

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης την υπογραφή της σύμβασης την χαρακτήρισε ως σημαντική ημέρα για το Δήμο, «ευχαριστούμε την Περιφερειακή Αρχή, τον κ. Αρναουτάκη, τις τεχνικές υπηρεσίες, γιατί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή, ξεκινάει η επίλυση του. Με αυτή την μελέτη η οδική ασφάλεια εξασφαλίζεται και αναβαθμίζεται το ευρύτερο κομμάτι του οδικού δικτύου» ανέφερε ο κ. Δοξαστάκης.

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης: «Πρόκειται για επικαιροποίηση μελέτης, για ένα σημαντικό έργο. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για αυτή την προσπάθεια. Σημαντικό επίσης είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε υπογραφή της σύμβασης και για την επικαιροποίηση της παράκαμψης των Μοιρών».

Η Γ.Γ. του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη: «Είναι πολύ σημαντική σύμβαση, ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και με την υλοποίηση θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο και ο δρόμος προς την Μεσσαρά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων Νίκος Σκουλάς: «Και τα τρία αυτά έργα είναι σημαντικά και με προϋπολογισμό άνω των 4 εκ. ευρώ.  Η Περιφέρεια Κρήτης με την εποπτεία του Σταύρου Αρναουτάκη προχωρά όλα τα θέματα υποδομής τα οποία κρίνουμε αναγκαία και προταιρεοποιημένα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αναπτυξιακές ανάγκες».

Αναλυτικά οι συμβάσεις που υπογράφηκαν

  1. Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και Ένωσης μελετητών προϋπολογισμού 1.651.670,43 € (με Φ.Π.Α.).

Η σύμβαση, έχει αντικείμενο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού Γούβες – Λιμένας Χερσονήσου (μήκους 8,6 km) της Παλαιάς Εθνικής Οδού (ΠΕΟ) Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου, μέσω έργων που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική διευθέτηση της τοπικής και υπεραστικής κυκλοφορίας και την εξυπηρέτηση των παρόδιων. Τα προς μελέτη έργα θα αρχίζουν από το πέρας  του ανισόπεδου κόμβου Γουβών του ΒΟΑΚ και θα τελειώνουν στα δυτικά όρια του Σχεδίου Πόλης Λιμένα Χερσονήσου.

  1. Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ένωσης μελετητών προϋπολογισμού 1.244.613,12 € (με Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για:

α) την αναβάθμιση του οδικού τμήματος Γούρνες – Σταυράκια (μήκους 7,8 km) της Ε.Ο.97 (Ηράκλειο – Αγ. Γαλήνη) το οποίο εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (κάθετος άξονας) και

β) την ένταξη παράπλευρου δικτύου στον σχεδιασμό του έργου (συνολικού μήκους 15,1 km).

  1. Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ένωσης μελετητών προϋπολογισμού 1.140.768,32€ ( με Φ.Π.Α.).

Η σύμβαση έχει αντικείμενο την επικαιροποίηση των οριστικών μελετών του έργου «Παράκαμψη Τυμπακίου» και την εκπόνηση όσων μελετών υπολείπονται για την ωρίμανση του έργου προς δημοπράτηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση