HomeHL-TOPΑπολογείται ο 36χρονος επίδοξος ληστής του μίνι μάρκετ – Η ιδιοκτήτρια τον έδιωξε με… πλάστη

Απολογείται ο 36χρονος επίδοξος ληστής του μίνι μάρκετ – Η ιδιοκτήτρια τον έδιωξε με… πλάστη

Κακουργηματικές οι διώξεις που φέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα ο 36χρονος που αποπειράθηκε να ληστέψει με μαχαίρι ένα μίνι μάρκετ και η ιδιοκτήτριά του τον έδιωξε με… πλάστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συρροήν τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κλοπή κατ’ επάγγελμα, παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης περιουσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης ομολόγησε όλες τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις της η κυρία Ιερεμία που έδιωξε τον ληστή με τον μπλάστη ανέφερε πως άρχισε να τον χτυπά ενώ δεν φοβήθηκε στιγμή γιατί υπερασπίστηκε τον γιο της και τα άλλα παιδιά που εργάζονται στο μαγαζί.

lhsteia-mplasths

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν η κάμερα του μίνι μάρκετ κατέγραψε καρέ – καρέ τις κινήσεις του, όταν επιχείρησε να το ληστέψει.

Η ιδιοκτήτρια του, ακόμα και στη θέα του μαχαιριού δε δίστασε και με έναν πλάστη που είχε δίπλα στη ταμειακή μηχανή τον χτύπησε αρκετές φορές στα χέρια με αποτέλεσμα εκείνος να τραπεί σε φυγή.

Ο άνδρας αν και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος, εντούτοις οι αστυνομικοί του Ηρακλείου κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι από την 13/02/2024 διέπραξε επιπλέον, 7 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα και καταστήματα και συγκεκριμένα αφαίρεσε 2 δίκυκλα μοτοποδήλατα, χρηματικό ποσό συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ηχοσύστημα, εργαλεία και τρόφιμα.

Στην κατοχή του μάλιστα βρέθηκε ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό και μία από τις αφαιρεθείσες μοτοσυκλέτες, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση