HomeHL-GreeceΣυνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει τα χαρτιά της η Γεροβασίλη  

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει τα χαρτιά της η Γεροβασίλη  

Θρίλερ με τις εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το απόγευμα, πλην απροόπτου, ανακοινώνει η Όλγα Γεροβασίλη την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη, την ώρα πάντως που γίνεται προσπάθεια μη πραγματοποίησης των εκλογών.

Έντονες είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ιδίως μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, με τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο συνεχίζεται για τρίτη ημέρα.

Όπως ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομιλία της θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, και μέσω αυτής η κ. Γεροβασίλη αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της για την ηγεσία του κόμματος.

Όπως όλα δείχνουν, η υποψηφιότητά της φαίνεται να κλειδώνει, μετά και την απόσυρση του Διονύση Τεμπονέρα. Όπως τόνισε ο ίδιος χθες, «χρειαζόμαστε πρόσθεση για να νικήσουμε και όχι αφαίρεση. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά». Μάλιστα, έκανε αναφορά που πιθανότατα σχετίζεται με τις διεργασίες για τις υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Να σημειωθεί ότι η βουλευτής Άρτας θεωρείται συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα, ενώ μπορεί να έχει τη στήριξη του Νίκου Παππά, καθότι σε γενικές γραμμές κινούνται στο ίδιο πολιτικό ρεύμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, όπως φαίνεται, μπορεί να εκφράσει και τα στελέχη που προκρίνουν την «κεντροαριστερή» στροφή.

Στον “αέρα” οι εκλογές

Πάντως, τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη προσπάθειες μη οργάνωσης και πραγματοποίησης των εκλογών, από στελέχη που θεωρούν ότι είναι πρόσφατη η εντολή της βάσης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Κατά των εκλογών, μάλιστα, τάχθηκε και ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Κόκκινο»: «Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «εμείς θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών».

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε παράλληλα και πρόσθεσε:

«Σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου».

news247.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση