HomeCity Guide«Μικρές ιστορίες της πόλης» την Τετάρτη 17 Απριλίου με ομιλητή το Φιλόλογο, αρχαιολόγο Νίκο Γιγουρτάκη

«Μικρές ιστορίες της πόλης» την Τετάρτη 17 Απριλίου με ομιλητή το Φιλόλογο, αρχαιολόγο Νίκο Γιγουρτάκη

Θέμα της ομιλίας: «Το Ηράκλειο στην αυγή του 20ού αιώνα. Ένα νέο ξεκίνημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» συνεχίζεται με την πέμπτη ομιλία την Τετάρτη 17 Απριλίου και ομιλητή το Φιλόλογο, αρχαιολόγο Νίκο Γιγουρτάκη. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Με την ομιλία αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η τελευταία ομιλία με το Νίκο Γιγουρτάκη έχει το ενδιαφέρον θέμα: «Το Ηράκλειο στην αυγή του 20ού αιώνα. Ένα νέο ξεκίνημα».

Ποια ήταν η εικόνα της πόλης; Ευρωπαίοι και Καστρινοί. Με ποιους όρους συμβίωναν στην πόλη; Πώς καθόριζε την καθημερινότητα η λαχτάρα για την επιστροφή στη μητρική αγκαλιά της Ελλάδας; Αρχέγονες μνήμες. Ποιο εκστατικό όραμα από το παρελθόν συνεπήρε τους Καστρινούς;

Στις «Μικρές ιστορίες της πόλης», αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται γεγονότα, ιστορικές περίοδοι, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της, που αφηγήθηκαν γνώστες της μικροϊστορίας της.

Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους δημότες της πόλης μας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση