HomeHL-GreeceΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη, οι ισορροπίες και το παρασκήνιο

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη, οι ισορροπίες και το παρασκήνιο

Κρίσιμο ερώτημα εάν θα την στηρίξει ανοικτά ή εμμέσως ο Α.Τσίπρας. Οι υποστηρικτές της πρώην υπουργού και του Στ.Κασσελάκη, οι ουδετερότητες και οι εν αναμονή. Στις 10 Μαρτίου ή στις 7η Απριλίου οι νέες εσωκομματικές κάλπες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόψε, πλην απροόπτου, η Όλγα Γεροβασίλη ανακοινώνει την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ “απέναντι” από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες “ο κύβος ερρίφθη” με τη στήριξη των περισσοτέρων κεντρικών στελεχών, ενώ η επιβεβαίωση έγινε από τον Διονύση Τεμπονέρα, όταν ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου πως δεν θα είναι υποψήφιος.

Η προσοχή πλέον θα στραφεί στον Αλέξη Τσίπρα καθώς το ερώτημα που “τρέχει” από χθες στους διαδρόμους του Τάε Κβον Ντο, που φιλοξενεί το συνέδριο, είναι αν θα στηρίξει δημοσίως την κ.Γεροβασίλη ή εάν θα προτιμήσει να το κάνει μέσω διαρροών. Επίσης, στην πρώτη περίπτωση, εάν θα το κάνει αμέσως ή στην πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Πολλά στελέχη που τάσσονται στο πλευρό της υποστηρίζουν ότι η έμπειρη βουλευτής, και πρώην υπουργός, δεν θα έκανε “το μεγάλο βήμα” αν δεν είχε εξασφαλίσει την καθαρή στήριξη του κ.Τσίπρα.

Το βέβαιο είναι πως θα ταχθούν αμέσως στο πλευρό της στελέχη του κλειστού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, όπως, για παράδειγμα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ώστε να δώσουν το στίγμα.

Στο πλευρό της θα βρεθούν και οι: Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Διονύσης Τεμπονέρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Μαρία Κουβέλη.

Ερωτηματικά και ουδετερότητες

Μέχρι χθες δεν ήταν βέβαιο εάν θα δώσει (και αμέσως) στήριξη στην κ.Γεροβασίλη ο Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με στελέχη που έχουν ενεργό ρόλο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών, “έχει πει το ναι”, ωστόσο ισχύουν και για τον ίδιον τα ερωτήματα που “τρέχουν” για τον κ.Τσίπρα.

Ο Παύλος Πολάκης δείχνει να προτιμά την ουδετερότητα. Από τη μια, είναι γνωστό ότι δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την κ.Γεροβασίλη τα τελευταία χρόνια (σ.σ. η ίδια, τέτοιες ημέρες πέρυσι, είχε υποστηρίξει την απόφαση Τσίπρα για αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο Χανίων λόγω της επίμαχης ανάρτησης που είχε κάνει για τους δικαστές, ασχέτως της συμμετοχής του, τελικά).

Από την άλλη, οι σχέσεις του με τον κ.Κασσελάκη έχουν διαρραγεί, παρότι ήταν ο βασικός υποστηρικτής του για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος τον περσινό Σεπτέμβριο.

Ουδετερότητα λόγω θεσμικού ρόλου, τουλάχιστον στην αρχική φάση, αναμένεται να τηρήσουν ο επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος και οι δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης. Ενώ ο Γιώργος Τσίπρας κρατάει ακόμα κλειστά τα δικά του χαρτιά.

Στ.Κασσελάκης: “Δεν με άφησαν”

Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Κασσελάκης εκπέμπει αισιοδοξία ότι θα (ξανα)βγει νικητής από τις εσωκομματικές κάλπες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση