HomeHL-9Φαβορί η Γεροβασίλη για αντίπαλος του Κασσελάκη

Φαβορί η Γεροβασίλη για αντίπαλος του Κασσελάκη

Δ. Τεμπονέρας: Δεν έχω ανάγκη από επιβεβαίωση και οφίτσια. Προηγήθηκε συνάντηση Γεροβασίλη-Τεμπονέρα. Ερώτημα για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή σήμερα, περιοριζόμενος σε «καρφιά» (όχι ονομαστικά) στον Στέφανο Κασσελάκη.

Νωρίτερα ωστόσο συναντήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη στο γραφείο της στη Βουλή. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο (και η κατάληξη) της συζήτησης, εκτιμάται ότι προέκριναν την ανάγκη να είναι ισχυρό και ενιαίο το μέτωπο απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποδυναμωθεί με δύο ή και περισσότερες υποψηφιότητες απέναντι στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν και αυτής της εξέλιξης, οι πληροφορίες εμφανίζουν την κ. Γεροβασίλη ως «φαβορί» για αντίπαλο του κ. Κασσελάκη. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα ανακοινώσει αύριο την υποψηφιότητά της.

Το ερώτημα είναι εάν θα έχει τη «σκιώδη» ή την ανοικτή στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, με τη δεύτερη εκδοχή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

«Απάντηση» στον Στ. Κασσελάκη

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές, δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση», είπε ο κ. Τεμπονέρας κατά την ομιλία του στο συνέδριο, παραπέμποντας στην «προσφυγή στις ρίζες του», δηλαδή στα μέλη, που ανακοίνωσε χθες ο κ. Κασσελάκης.

Συνεχίζοντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, ως επικεφαλής της ομάδας «Δίκτυο Αριστεράς», ο κ. Τεμπονέρας συνέχισε:

«Δεν διεκδικήσαμε ούτε χρειαζόμαστε καρέκλες και οφίτσιατο δικό μας ‘εγώ’ το προσφέρουμε στο ‘εμείς’. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, προερχόμαστε από τα σπλάχνα της κοινωνίας, από τους αγώνες. Μάθαμε να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε, εγώ απέναντι μου βλέπω συντρόφους και όχι αντιπάλους».

Και κατέληξε εστιάζοντας στην πρόταση του για συγκρότηση «μετώπου δημοκρατίας και δικαιοσύνης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση