HomeHL-9Σαν Ρέμο 2024: Μετά από χρόνια κέρδισε το βραβείο γυναίκα, η Αντζελίνα Μάγκο

Σαν Ρέμο 2024: Μετά από χρόνια κέρδισε το βραβείο γυναίκα, η Αντζελίνα Μάγκο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις 6 Φεβρουαρίου 2024 τριάντα τραγούδια μπήκαν στη διαδικασία να διαγωνιστούν για την πρωτιά και τη Γιουροβίζιον. Το θέατρο Άριστον στο Σαν Ρέμο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από τις 6 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, όπου και αναδείχθηκε η νικήτρια. H 74η διοργάνωση του Φεστιβάλ ήταν άρτια οργανωμένη με πολλούς καλεσμένους, πολύ αυθορμητισμό, βάζοντας τα γυαλιά στη «νεότερη» Γιουροβίζιον.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια τραγουδίστρια κέρδισε τον διαγωνισμό με το τραγούδι La Noia, που σημαίνει ενόχληση. Το δεύτερο τραγούδι ήταν σε ναπολετάνικη διάλεκτο σε ήχους ραπ, ο λόγος για το “I p’me, tu p’te” του Geolier, ενώ 3η αναδείχθηκε μια ακόμη τραγουδίστρια η Annalisa με το Sinceramente.

Oι πέντε βραδιές ήταν πραγματικές θεαματικές με πολλά ονόματα να παρελαύνουν τόσο ως καλεσμένοι στη σκηνή, όσο και ως θεατές. Στη σκηνή παρακολουθήσαμε τον Έρος Ραμαζότι να τραγουδάει και να αποθεώνεται, καθώς και την Τζάνα Ναννίνι που μαζί με μια νεότερη τραγουδίστρια τραγούδησαν όλες τις επιτυχίες της σπουδαίας δημιουργού.

Η πιο φαντασμαγορική βραδιά δικαιολογημένα ήταν η προτελευταία, όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι τραγούδησαν μαζί με φτασμένους Ιταλούς τραγουδιστές μεγάλες επιτυχίες της διεθνούς και ιταλικής μουσικής.

italy-sanremo-2024-amadeus-zlatan-ibrahimovic-e1707299174497

Ως θεατές επισκέφτηκαν και απόλαυσαν το Σαν Ρέμο ο Πρίγκιπας Αλμπέρτο του Μονακό, ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, σχεδιαστές μόδας. Οι θεατές όλες τις βραδιές χόρευαν, τραγουδούσαν, χειροκροτούσαν όρθιοι! Ο οικοδεσπότης Amadeus παρότρυνε το κοινό να εκφράζεται με ενθουσιασμό!

Εντύπωση έκανε στην 74η διεξαγωγή του Φεστιβάλ, που είναι παλαιότερο από τη Γιουροβίζιον, η 6η θέση που κατέλαβε ο Mahmood με ένα πολύ «πιασάρικο» τραγούδι. Να σημειωθεί πως ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής έχει κατακτήσει ήδη δύο φορές το βραβείο .

Αλκινόη Μοσχίδου

Πληροφορίες από το Radio Italia

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση