HomeHL-GreeceΓάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η αστυνομία απαγορεύει την αντισυγκέντρωση της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή»

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η αστυνομία απαγορεύει την αντισυγκέντρωση της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης σήμερα στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» η οποία έχει εξαγγελθεί ενάντια σε προγραμματισμένη συγκέντρωση παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το σκεπτικό της αστυνομίας για την απαγόρευση μόνο της αντισυγκέντρωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια στηρίζεται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε νόμο και Προεδρικό Διάταγμα του 2020, με το οποίο καλούνται να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους στην οικεία της συγκέντρωσης αστυνομική αρχή.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 έως τις 23:59 της Κυριακής, αλλά μόνο σε σχέση με την αντισυγκέντρωση. Μάλιστα απαγορεύτηκε οποιαδήποτε παρουσία της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» στην περιοχή που περικλείεται από τους εξής δρόμους: Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Λαγουμιτζή – Π. Τσαλδάρη – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

«Καμία Ανοχή»: Η ανακοίνωσή της μετά την απαγόρευση της αντισυγκέντρωσης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, κυβέρνηση και μπάτσοι απαγορεύουν την αντιφασιστική αντιομοφοβική συγκέντρωση που καλεί η τρανσφεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή και μας απαγορεύουν και οποιαδήποτε άλλη συνάθροιση στο μισό λεκανοπέδιο, ενώ αναφέρουν πως επιτρέπουν την “προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως”. Επιτρέπουν δηλαδή στον ελληνορθόδοξο φασιστικό εσμό να κατακλύσει την Αθήνα και να ξεράσει ρατσισμό, εθνικισμό και ομοφοβία» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της συλλογικότητας.

«Η κυβέρνηση που κατεβάζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια απαγορεύει τη φεμινιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μη χάσει από την αγκαλιά της φασίστες και παπαδαριό. Και αυτό ακριβώς δείχνει τα όρια της πολιτικής τους και του δήθεν προοδευτικού νομοσχεδίου τους» επισημαίνει η «Καμία Ανοχή».

«Δεν περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση και ουσιαστικά την απειλή για συλλήψεις, για να μάθουμε πως κυβέρνηση, μπάτσοι, φασίστες και παπαδαριό πάνε χέρι χέρι. Ξέρουμε ποια είναι τα πρόσωπα του κράτους που μας καταπιέζει, και τους έχουμε ονομάσει κι εμείς, χρόνια τώρα, στις δικές μας ανακοινώσεις ως εχθρό μας.  Η συγκέντρωση μεταφέρεται στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 3, αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

»Καλούμε όλο το φεμινιστικό, τρανσφεμινιστικό, κουήρ και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, τις αντιφασιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες και συντονισμούς, τις αριστερές και αναρχικές συνελεύσεις, οργανώσεις και καταλήψεις, το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε αγώνα και ξέρει καλά από κρατική καταστολή, αλλά και κάθε άνθρωπο που νιώθει την ανάγκη να μην παραχωρήσει κι άλλο χώρο στη ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και μισογυνική ρητορική και πρακτική τους.

Να υπερασπιστούμε μαζί τις ζωές μας στο δρόμο.  Περήφανα. Πάντα τρανσφεμινιστά και πάντα αντιφά.  Φασίστες και παπαδαριό στου πηγαδιου τον πάτο,Ζητώ το ανώμαλο προλεταριατο.Ραντεβού στην πλατεία Βικτωρίας, αύριο στις 3 το μεσημέρι. Καμία Ανοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση