HomeHL-9Ξεκινάει τη Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη

Ξεκινάει τη Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει νωρίτερα στην Κρήτη, στις 15 Απριλίου.

Έτσι λοιπόν από τη Δευτέρα μπαίνει τέλος σε οποιαδήποτε καύση ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, η υπογραφή της Απόφασης για την έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός αναμένεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πυρκαγιών στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής διάταξης για τις Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου, του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης.

Η Απόφαση, η οποία υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, έρχεται να ενισχύσει τις προληπτικές δράσεις που λαμβάνονται για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος από την πιθανή επιδείνωση του κλίματος και του κινδύνου πυρκαγιών.

Ο υποστράτηγος Τσικαλάς τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της συντονισμένης δράσης μεταξύ των περιφερειακών αρχών και των πυροσβεστικών υπηρεσιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών.

Η πρόληψη και η προστασία από τις πυρκαγιές αναδεικνύονται ως υποθέσεις που αφορούν όλους μας. Η συμμετοχή και η συνειδητοποίηση του κινδύνου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την προστασία των κοινοτήτων.

Επιπλέον, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις πυρκαγιές και τις προληπτικές μέτρων προστασίας αποτελεί προτεραιότητα για την ασφάλεια και την ευημερία των περιοχών μας.

Η εφαρμογή του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από τις 15 Απριλίου 2024 αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου πυρκαγιών και στη διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές της Βόρειας, Νότιας Αιγαίου και Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση