HomeHL-LifestyleBασίλισσα Καμίλα: 5 φορές που «έσπασε» το πρωτόκολλο για… καλό λόγο

Bασίλισσα Καμίλα: 5 φορές που «έσπασε» το πρωτόκολλο για… καλό λόγο

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κανόνες δημιουργήθηκαν για να παραβιάζονται, κάτι που φαίνεται να γνωρίζει ακόμη και η βασίλισσα Καμίλα, γράφει με χιούμορ η εφημερίδα Sun. Οι 5 φορές που λοξοδρόμησε από το πρωτόκολλο για καλό σκοπό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H βασίλισσα Καμίλα έχει σπάσει το βασιλικό πρωτόκολλο αρκετές φορές, πάντα για καλό σκοπό από το να πιάσει από το χέρι στους θαυμαστές της μέχρι να βγάζει selfie με το κοινό και φυσικά να συνοδεύσει τον αγαπημένο της Κάρολο στο νοσοκομείο, εγκαινιάζοντας νέα εποχή στη μοναρχία.

Συνόδευσε τον Κάρολο στο νοσοκομείο

Ενώ είναι συνηθισμένο για τους κοινούς θνητούς να πηγαίνουν στο νοσοκομείο με αγαπημένα πρόσωπα, δεν είναι για τη βασιλική οικογένεια. Πολλοί εξεπλάγησαν όταν είδαν την Καμίλα να συνοδεύει τον βασιλιά Κάρολο στο νοσοκομείο για την πρόσφατη επέμβαση στον προστάτη.

Το ζευγάρι δείχνει όμως συχνά τη στοργή του δημόσια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι παραβιάζουν τους κανόνες. Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος πήγαιναν πάντα στο νοσοκομείο μόνοι. Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας, Κρις Σίπ είπε: «Η βασίλισσα Καμίλα πήγε στο νοσοκομείο με τον βασιλιά Κάρολο. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό για τις περισσότερες οικογένειες, είναι πολύ ασυνήθιστο για τη βασιλική οικογένεια να συνοδεύει τον σύζυγό της έτσι»

Ο Βασιλιάς Κάρολος έφυγε από το νοσοκομείο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με την Καμίλα στο πλευρό του, καθώς πλέον χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει στο σπίτι.

«Χαμογελάστε, παρακαλώ!»

Είναι άλλο πράγμα να ζητάς μια selfie από την αγαπημένη σου διασημότητα και άλλο να ζητάς από μέλος της βασιλικής οικογένειας. Αν και δεν είναι αυστηρός κανόνας, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποθαρρύνονται να ποζάρουν για selfie.

«Οι γαλαζοαίματοι θα προτιμούσαν πάντα να έχουν προσωπική αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους που φωνάζουν για selfies», εξήγησε η βασιλική σχολιάστρια Βικτόρια Άρμπιτερ. «Αν ποζάρουν όμως μία φορά, τότε γίνεται γρήγορα συντριπτικό… Από άποψη ασφάλειας, δεν είναι επίσης ιδανικές καθώς δικαιολογούν μια ορισμένη εγγύτητα»

Η Καμίλα έχει παραβιάσει τον κανόνα πολλές φορές, μεταξύ άλλων όταν επισκέφθηκε ένα σκωτσέζικο καφέ, όπου πρόσφερε φαγητό στους άστεγους και πόζαρε με χαρά για selfies με τους εθελοντές και το προσωπικό.

Η απουσία τιάρας

Είναι κοινή πρακτική για τις γυναίκες που παντρεύονται στη βασιλική οικογένεια να φορούν τιάρα, την οποία συνήθως δανείζει η αείμνηστη βασίλισσα. Ωστόσο, η Καμίλα παρέλειψε αυτή την παράδοση την ημέρα του γάμου της με τον βασιλιά Κάρολο.

Στη μεγάλη της μέρα επέλεξε να φορέσει δύο καπέλα που σχεδιάστηκαν από τον Ιρλανδό τεχνίτη Philip Treacy. Για την πολιτική τελετή φορούσε ένα τεράστιο λευκό καπέλο με διχτυωτό γείσο σε σχήμα παγωνιού. Για την ευλογία στην εκκλησία, η Καμίλα αποφάσισε να αγοράσει ένα καπέλο διακοσμημένο με χρυσά φτερά.

Μωβ….παραστράτημα

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Κοινοπολιτείας είναι σύνηθες για τους βασιλιάδες να φορούν τα χρώματα της σημαίας Union Jack – κόκκινο, λευκό ή μπλε. Ωστόσο, η Καμίλα απομακρύνθηκε από την παράδοση και ντύθηκε μωβ από την κορυφή μέχρι τα νύχια το 2022.

camilla

Ενώ άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούσαν διάφορες αποχρώσεις του μπλε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, η βασίλισσα Καμίλα ξεχώριζε με το ντύσιμό της. Λέγεται ότι έκανε αυτή τη στιλιστική επιλογή ως φόρο τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φορούσε παρόμοιο χρώμα στο παρελθόν και δεν μπορούσε να παρευρεθεί καθώς προσπαθούσε να αναρρώσει τότε από την Covid 19.

«Χέρια Ψηλά»

Η πιο τρυφερή πλευρά της Βασίλισσας αναδύθηκε όταν συνάντησε την Τζέισον Τουίντι-Λονγκ, ένα τυφλό πεντάχρονο αγόρι, το οποίο ανυπομονούσε να συναντήσει την ίδια και τον Βασιλιά Κάρολο.

Το βασιλικό ζεύγος παρευρέθηκε στο Γιορκ για τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ όταν συνάντησε το αξιολάτρευτο κορίτσι. Το ζευγάρι χάρισε στη Τζέισον μία ανάμνηση ζωής καθώς της κρατούσαν το χέρι και τη συνόδευαν στους δρόμους του Γιορκ. Η Evening Standard σημειώνει ότι τα μέλη του κοινού δεν επιτρέπεται πραγματικά να αγγίζουν μονάρχες, εκτός από μια φιλική χειραψία, αλλά το ζευγάρι δεν υπάκουσε στους κανόνες σε αυτήν την αξιολάτρευτη περίσταση.

newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση