HomeHL-GreeceΦλώρινα: Έκρυβε και άλλα όπλα σε κρύπτη ο 54χρονος – Εξετάζεται αν πρόκειται για παράνομο εμπόριο πολεμικού υλικού

Φλώρινα: Έκρυβε και άλλα όπλα σε κρύπτη ο 54χρονος – Εξετάζεται αν πρόκειται για παράνομο εμπόριο πολεμικού υλικού

Στο σπίτι των δύο στη Φλώρινα βρέθηκαν μέχρι και βλήματα όλμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντείνεται το μυστήριο που καλύπτει τον εντοπισμό του τεράστιου οπλοστασίου που είχε στην κατοχή του ένας 54χρονος Έλληνας και μια 57χρονη με καταγωγή από τη Γερμανία, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του άνδρα εντοπίστηκε μία κρύπτη στην οποία βρέθηκαν και άλλα όπλα τα οποία φέρονται να είναι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα θα επεκταθεί και σε αποθήκες που φέρεται να έχει ο άνδρας αλλά και σε στάβλους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα όπλα που δεν έχουν εντοπιστεί.

Εξετάζεται παράνομο εμπόριο όπλων

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο το ζευγάρι είχε στην κατοχή του έναν τόσο μεγάλο αριθμό πολεμικού υλικού, ωστόσο, αυτό που εξετάζεται από τις Αρχές, είναι το ζευγάρι να εμπλέκεται σε παράνομη επισκευή και, εν συνεχεία, πώληση παλαιών όπλων. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός πως κοντά στην περιοχή βρίσκεται η Αλβανία, το σενάριο αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βάση.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του 54χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας, 95 γεμιστήρες, 35.000 φυσίγγια.

opla-flwrina-4

Η ποσότητα των όπλων και των εκρηκτικών θεωρήθηκε τόσο μεγάλη, ώστε να κριθεί απαραίτητο να ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική για τα ευρήματα.

Σε βάρος των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Αναλυτικα στο σπίτι στη Φλώρινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

29 όπλα (14 πολεμικά τυφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και 1 καραμπίνα)
95 γεμιστήρες (57 πολεμικών τυφεκίων, 31 υποπολυβόλων και 7 πιστολιών)
72,2 κιλά πυρίτιδας
11 χειροβομβίδες, οι 10 αμυντικού τύπου και η μια εκπαιδευτική
5 βλήματα όλμου
35.4555 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
απροσδιόριστος αριθμός καλύκων βάρους 414 κιλών
ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός
μια αστυνομική ράβδος
μια βαλλίστρα
μια διόπτρα
ένα αλεξίσφαιρο
επτά κροτίδες
έξι βολίδες-δακρυγόνα
τρεις πυροκροτητές
14 τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων
μια φωτοπαγίδα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζονται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων σε αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη σκοπευτικού ομίλου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση