HomeΚΟΣΜΟΣΟυκρανία: Υπέγραψε συμφωνία με τη Βρετανία για συνεργασία στην παραγωγή όπλων

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία με τη Βρετανία για συνεργασία στην παραγωγή όπλων

Τι δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εμπορικής Πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ουκρανία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο για να συνεργαστούν στον τομέα της άμυνας και της παραγωγής όπλων, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Κίεβο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται εν καιρώ πολέμου για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας όπλων στην Ουκρανία σε συνεργασία με συμμάχους.

Το κείμενο αυτό υπεγράφη σε διάσκεψη της στρατιωτικής βιομηχανίας στο Κίεβο, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι περίπου 30 βρετανικών αμυντικών εταιρειών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την ουκρανική πρωτεύουσα για να συζητήσουν πιθανές κοινές επιχειρήσεις με Ουκρανούς παραγωγούς στον τομέα όπλων και άμυνας.

«Είναι η πρώτη διακυβερνητική συμφωνία για τη συνεργασία», δήλωσε ο υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας Ολεξάντρ Καμίσιν σε δημοσιογράφους μετά την τελετή υπογραφής.

«Σήμερα οι βρετανικές εταιρείες συνεργάζονται με ουκρανικές εταιρείες και αναζητούν ευκαιρίες για να παράγουν περισσότερα όπλα από κοινού».

Ο Γκρεγκ Χαντς, ο Βρετανός υπουργός Εμπορικής Πολιτικής δήλωσε πως ελπίζει η συμφωνία να αποφέρει κέρδη στην Ουκρανία στο πεδίο των μαχών και να ωφελήσει επίσης την πληγείσα οικονομία της μακροπρόθεσμα.

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η στρατιωτική υποστήριξη των δυτικών συμμάχων του Κιέβου εξασθενεί, η ουκρανική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της να παράγει τα δικά της όπλα και να προσελκύει μεγάλους δυτικούς παραγωγούς για να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις επισκευής και παραγωγής στην Ουκρανία, παρά την απειλή που εγκυμονούν οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η βρετανική αμυντική εταιρεία BAE Systems, μια από τους πρώτους δυτικούς παραγωγούς που δημιούργησαν τοπική μονάδα στην Ουκρανία, υπέγραψε συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας για τη διατήρηση, συντήρηση και επισκευή ελαφρών όπλων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι ελπίζουν για περισσότερα προγράμματα φέτος στον τομέα παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Πολλές από τις εταιρείες που εκπρόσωποί τους συμμετείχαν στη διάσκεψη ήταν παραγωγοί drones.

«Τώρα αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται να εντείνουμε τη συνεργασία με την ουκρανική αμυντική βιομηχανία για να φέρουμε την ουκρανική αμυντική βιομηχανία σε καλύτερη θέση ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα και ταχύτερα και να υποστηρίξει την ουκρανική οικονομία…», δήλωσε ο Άντι Σταρτ, διευθύνων σύμβουλος Αμυντικού Εξοπλισμού και Υποστήριξης της Βρετανίας.

«Η δυναμική αυξάνεται και θέλουμε να δούμε αυτήν την δυναμική να συνεχίσει να αυξάνεται σε ρυθμό ώστε να είμαστε πιο δυνατοί μαζί», πρόσθεσε.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση