HomeHL-9Β. Κεγκέρογλου: Ζητάει την επαναλειτουργία της πλατφόρμας επιδότησης ενοικίου σεισμοπλήκτων

Β. Κεγκέρογλου: Ζητάει την επαναλειτουργία της πλατφόρμας επιδότησης ενοικίου σεισμοπλήκτων

Επιστολή του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στον Χρήστο Τριαντόπουλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία της πλατφόρμας επιδότησης ενοικίου σεισμοπλήκτων για όσους έχουν την ανάγκη στέγασης και διαμένουν σε μη ασφαλή καταλύματα, ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του, αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό των σεισμοπλήκτων που εξακολουθούν να διαμένουν σε σπίτια τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα για χρήση, καθώς η Πολιτεία δεν διευκολύνει την αποκατάσταση τους και ζητάει από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο να προβεί στις ανάλογες ενέργειες, προκειμένου να στεγαστούν με ασφάλεια οι άνθρωποι αυτοί.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει: «Με βάση την ενημέρωση από την Υπηρεσία μας και σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 54/17-01-2024 έγγραφο του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η ΕΛΠΙΔΑ», μεγάλος αριθμός οικογενειών των οποίων οι κατοικίες τους έχουν χαρακτηριστεί  «κόκκινες» και «κίτρινες», αναγκάζονται λόγω οικονομικής αδυναμίας να διαμένουν στα ακατάλληλα προς χρήση σπίτια αφού είναι χαρακτηρισμένα επισήμως επικίνδυνα  από την Πολιτεία και απαγορεύεται η  διαμονή τους σε αυτά.  Γι’ αυτό το λόγο ως Δήμος, αιτούμαστε την άμεση και εκ νέου λειτουργία της πλατφόρμας επιδότησης ενοικίου σεισμοπλήκτων για όσους έχουν την ανάγκη στέγασης και διαμένουν σε μη ασφαλή καταλύματα, με κίνδυνο για τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους και ιδιαίτερα των παιδιών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση