HomeΚΡΗΤΗΟ Βασίλης Κεγκέρογλου βράβευσε τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου βράβευσε τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής

Η απονομή έγινε στο δημοτικό κατάστημα Καστελλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, βράβευσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Καλογεράκη, των Αντιδημάρχων Καλλιόπης Αποστολογιωργάκη και Μανώλη Κουρλετάκη, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καστελλίου Μαρίας Σκουλούδη και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καστελλίου Σοφίας Τσαγκάρη.

Γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με συγκίνηση, την απονομή επαίνων στα παιδιά για αυτή τους τη σημαντική διάκριση που αποτελεί επιστέγασμα μίας προσπάθειας που απέδωσε καρπούς!

ethousa-robotiki

Οι ομάδες Robotics4kids2 και Robotics4kids3 που αποτελούνται από μαθητές  ΣΤ’ Δημοτικού έως και Α΄ Λυκείου, κατέκτησαν την 1η και την 3η θέση αντίστοιχα για την Περιφέρεια Κρήτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άγνωστης Αποστολής (Unknown Mission League). Διαγωνίστηκαν σε ένα Πρωτάθλημα, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ το οποίο διαγωνίστηκε σε άγνωστη μέχρι την ώρα του διαγωνισμού, αποστολή.  Τα παιδιά από τις δύο αυτές ομάδες ξεχώρισαν με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους και κέρδισαν πρόκριση για το Πεκίνο όπου θα μας εκπροσωπήσουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “ROBOTCHALLENGE” που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2024!

dimarchos-ke-antidimarchi-ke-kalogerakis

Μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού Σχολείου κέρδισαν την 1η θέση στον προκριματικό για την Ελλάδα διαγωνισμό Robofest του Lawrence Technological Πανεπιστημίου στο Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής φτιάχνοντας ένα ρομπότ – άρμα με θέμα την «Φάρμα» όπου διένυσε μια απόσταση 5μ σε ευθεία γραμμή γρηγορότερα από όλες τις άλλες ομάδες!

pedia-vravia

Την 2η θέση επίσης στον διαγωνισμό Robofest, στην κατηγορία Roboarts, κατέκτησαν μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου. Τα παιδιά  «έκλεψαν» τις εντυπώσεις των κριτών κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα απίθανο ρομπότ σπειρογράφο που δημιουργεί μοναδικά σχέδια και μοτίβα συνδυάζοντας εκπληκτικά την τέχνη με την τεχνολογία!

dimarchos-ke-antidimarchi

«Οι νικητές που αναδείχθηκαν από τους διαγωνισμούς και διακρίθηκαν για τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, μας γεμίζουν υπερηφάνεια και τιμούν το Δήμο μας! Αντιπροσωπεύουν την καινοτομία και αναδεικνύουν τον ρόλο του Δήμου μας ως κέντρου ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.  Συγχαίρω τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι στηρίζουν και ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με την ρομποτική, ένα χρήσιμο εργαλείο που ενδυναμώνει τα παιδιά και προωθεί την κριτική σκέψη. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπει κανείς παιδιά να μετατοπίζονται από την αδράνεια και να γίνονται εφευρέτες, οι οποίοι μελλοντικά ως ενήλικες θα ανακαλύπτουν, θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν λύσεις σε πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας», ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος παράλληλα δώρισε στα παιδιά ένα λεύκωμα με τις ομορφιές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση