HomePost ItΕπιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Επιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Για την ίδρυση  Έδρας Περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Καστέλλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας την ίδρυση  Έδρας Περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Καστέλλι.

Σε συνέχεια της υπ. αρ. πρωτ. 678/12-1-2024 επιστολής του, ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητάει τη δίκαιη αντιμετώπιση της περιοχής  μετά την κατάργηση του θεσμού των Ειρηνοδικείων, με την Ίδρυση Έδρας Περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Καστέλλι, όχι μόνο για λόγους ιστορικότητας αλλά και για λόγους ουσίας και απρόσκοπτης  απονομής της Δικαιοσύνης, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρει στην επιστολή του:

«Κύριε Υπουργέ,

Μετά την απόφαση για ενοποίηση του α’ βαθμού απονομής Δικαιοσύνης και την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου στο Καστέλλι, η ίδρυση Έδρας  Περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, είναι επιβεβλημένη καθώς πληρούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί και σύμφωνα με τα οποία ιδρύεται σημαντικός αριθμός Περιφερειακών Πρωτοδικείων σε όλη τη χώρα, όπως  αυτός αποτυπώνεται στο άρθρο (6) του σχεδίου νόμου που είναι στη διαβούλευση.

Όπως σας έχουμε επισημάνει και με την επιστολή μας με αρ. πρωτ. 678/12-1-2024 σεβόμενοι και πιστεύοντας στην ανάγκη μεταρρύθμισης, ζητούμε τη δίκαιη αντιμετώπιση της περιοχής μας.

Η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την κατασκευή του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι το οποίο θα λειτουργήσει το 2027 και έχει ήδη δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, επαγγελματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και οικιστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη αναπτύξει ολοκληρωμένη συνεργασία με πρώτο βήμα την εκπόνηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με χρηματοδότηση από το ΕΠΑ και το ΠΕΠ Κρήτης με τους όμορους Δήμους Χερσονήσου, Βιάννου και Αρχανών – Αστερουσίων.

Το κτίριο που σήμερα στεγάζει το Ειρηνοδικείο ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Νέο Α/Δ, είναι σε καλή κατάσταση και έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου μας, οι απαραίτητες πιστώσεις για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων.

Με τις νέες οδικές αρτηρίες που ήδη κατασκευάζονται γύρω από το Α/Δ, μειώνονται οι χρονικές αποστάσεις των Δήμων Χερσονήσο, Βιάννου αλλά και των Δ.Ε. Ν. Καζαντζάκη και Αστερουσίων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Ο Δήμος Χερσονήσου π.χ. θα απέχει Μ.Ο. πέντε (5) λεπτά από το Καστέλλι, ενώ για τα δικαστήρια στο Ηράκλειο χρειάζονται σαράντα πέντε (45) τουλάχιστον λεπτά.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε μετά την κατάργηση του θεσμού των Ειρηνοδικείων,  την Ίδρυση Έδρας Περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Καστέλλι, όχι μόνο για λόγους ιστορικότητας αλλά και για λόγους ουσίας και απρόσκοπτης  απονομής της Δικαιοσύνης».

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση