HomeΚΡΗΤΗΠολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στου Κοκκίνη Χάνι

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στου Κοκκίνη Χάνι

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών – Εσωτερικών και Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών – Εσωτερικών και Υγείας (Αριθμ. Γ1α/Γ.Π.242) που καθορίζει τη σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη θέση Κοκκίνη Χάνι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 140/Τεύχος Β’/ 10.01.2024) υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Χερσονήσου που θα αναβαθμίσει σημαντικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση προχωρά στη σύσταση Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Ι.) στη θέση Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών ως αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας Καστελλίου, αρμοδιότητας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (Υ.Π.Ε.), στο χαρακτηρισμό του ως Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) και στη σύσταση θέσεων προσωπικού του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χερσονήσου είχε παραχωρήσει δωρεάν ακίνητο έναντι του ΠΙΚΠΑ στην περιοχή Γουρνών και Κοκκίνη Χάνι στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για την προσωρινή κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του υπό σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε το πρώτο καθοριστικό βήμα για την εξάλειψη μιας ανισότητας ετών στην πρόσβαση των δημοτών μας στις υπηρεσίες της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να τονίσουμε εδώ ότι είναι δεδομένη η συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας και την 7η ΥΠΕ και στη συνέχεια, όσον αφορά στο θέμα των κτιριακών υποδομών. Παραμένουμε αρωγοί στην κατεύθυνση υλοποίησης ενός έργου που έρχεται να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας με έγκαιρη και αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση ως δημοτική αρχή, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας και διεκδικούμε τη σύσταση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου σε υφιστάμενη σύγχρονη υποδομή. Στις προτεραιότητές μας είναι να επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ για να απαιτήσουμε την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση