HomeΕΛΛΑΔΑΤο οπλοστάσιο των συλληφθέντων για τη Greek Mafia

Το οπλοστάσιο των συλληφθέντων για τη Greek Mafia

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κρυμμένα όπλα των δύο συλληφθέντων στο σπίτι που είχαν ως κρησφύγετο στον Ασπρόπυργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πλούσιο οπλοστάσιο των δύο ατόμων που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στις δολοφονίες της Greek Mafia –και οι οποίοι κατηγορούνται για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα– εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία.

Συνολικά οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τους χώρους σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη κατάφεραν να εντοπίσουν τέσσερα όπλα, πλήθος γεμιστήρων και κινητών τηλεφώνων, τα οποία εστάλησαν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, πλήθος γεμιστήρων για τα συγκεκριμένα όπλα, κινητά τηλέφωνα, καθώς και σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Οι κρυψώνες

Οι δύο συλληφθέντες, 39 και 21 ετών, είχαν κρύψει τα όπλα και τα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σε διάφορα σημεία του χώρου που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο στον Ασπρόπυργο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα και γεμιστήρες μέσα σε πουφ και σε ειδικές κρύπτες εντός της συγκεκριμένης οικίας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα όπλα που έκρυβαν οι συλληφθέντες σε διάφορα σημεία του χώρου που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο στον Ασπρόπυργο

Συνεχίζονται οι έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει επτά άτομα για τη συμμετοχή τους στη Greek Mafia, κάποια εκ των οποίων παραμένουν ασύλληπτα, με τις αστυνομικές πηγές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις για τις συγκεκριμένες υποθέσεις το προσεχές διάστημα.

Στη μεθοδική έρευνα για τη Greek Mafia, έλαβαν μέρος αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, με τη συνδρομή εξειδικευμένων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε, τα πρόσωπα που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα:

  • στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,
  • στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,
  • στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,
  • στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και
  • στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

in.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση