HomeΚΡΗΤΗΑνησυχία ξενοδόχων για τη λειτουργία νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου

Ανησυχία ξενοδόχων για τη λειτουργία νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σημαντική συνάντηση είχε χθες με τον γιατρό κ. Σπανό, που του εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση των νοσοκομείων ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη είχε (8/4) ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής κ. Παναγιώτης Σπανός, η οικογένεια του οποίου επί σειρά ετών επενδύει με συνέπεια στον τουρισμό.

Ο κ. Σπανός εξέφρασε τον προβληματισμό του, αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, δηλώνοντας τη βούληση του να συνδράμει όπου του ζητηθεί προκειμένου να ξεπεραστούν κρατικές «αγκυλώσεις» αλλά και ν΄ αναληφθούν πρωτοβουλίες ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας υγείας, που θα δώσουν τη δυνατότητα να αρθούν τα υπαρκτά αδιέξοδα που υπάρχουν σήμερα.

Αναφερόμενος στην λειτουργία του Γ.Ν.Α.Ν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε ότι ο κεντρικός ρόλος του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και η διασύνδεση του με τον τουρισμό της περιοχής καθιστά επιτακτική την διοικητική ενίσχυση του από την κεντρική διοίκηση και τη δημιουργία κινήτρων για την παραμονή ιατρών – νοσηλευτικού προσωπικού  καθώς και την ανάγκη προσέλκυσης νέων επιστημόνων που θα στελεχώσουν την υπάρχουσα δομή.

Μάλιστα όπως τόνισε : «ο τουρισμός της περιοχής μας – όπως τον γνωρίζουμε – δεν μπορεί να υπάρξει – χωρίς την συγκεκριμένη νοσοκομειακή δομή επαρκώς στελεχωμένη. Το ίδιο, ισχύει και για τις υπόλοιπες υποδομές (οδοποιία κ.α) στις οποίες εκτός του δήμου, εμπλέκεται και η Περιφέρεια Κρήτης και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία».

Συζητώντας με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για το θέμα των πλωτών ανεμογεννητριών, επανέλαβε τη θέση του τουριστικού κλάδου – που συμπίπτει με την άποψη της τοπικής κοινωνίας – ότι αυτού του είδους η ανάπτυξη είναι ασύμβατη με το τόπο.

Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου ηλεκτροδότησης της Σπιναλόγκας, δηλώνοντας ότι με την ολοκλήρωση του έργου η εταιρεία την οποία εκπροσωπεί ο κ. Γιώργος Σπανός – γιός του κ. Παναγιώτη Σπανού – προτίθεται ν΄ αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης στην οχυρή νησίδα με στόχο την ανάδειξη του Μνημείου αλλά και ευρύτερα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, μετά το πέρας της συνάντησης σε δήλωση του, ανέφερε : « ο Δήμος Αγίου Νικολάου, είναι ευγνώμων για την προσφορά του κ. Σπανού και της οικογενείας του στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, της ανάπτυξης των τουριστικών υποδομών καθώς και της γενικότερης οικονομίας του τόπου μας. Σε πνεύμα συνεργασίας ο Δήμος Αγίου Νικολάου, θα πορευτεί σε όλα τα θέματα».

Να σημειώσουμε ότι για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την αντίθεση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, ενώ για τα θέματα της δημόσιας υγείας, την πάγια θέση του Δήμου για την ανάγκη στήριξης και δημιουργίας κινήτρων από την κεντρική διοίκηση για την επαρκή στελέχωση και παραμονή του ιατρικού προσωπικού στον τόπο.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο κ. Νίκος Διαλυνάς, σύμβουλος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της οικογένειας Σπανού στην Ελούντα.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση