HomePost ItΣυνάντηση κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον δήμαρχο Φαιστού

Συνάντηση κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον δήμαρχο Φαιστού

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την Πέμπτη 4 Απρίλη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Χαρά Λάππα, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στον ρόλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για τις ανάγκες των δημοτών και θα είναι λαϊκή αντιπολίτευση σε ό,τι τους «μαυρίζει» τη ζωή, ανεξάρτητα από το γεγονός της μη εκλογής δημοτικού συμβούλου σε αυτή τη θητεία.

Στη συνέχεια, έθεσε στον Δήμαρχο καίρια ζητήματα που υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των δημοτών, των λαϊκών οικογενειών, στον δήμο.

Ζητήματα φλέγοντα, που διαχρονικά διεκδικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως η σχολική στέγη, οι έλεγχοι στατικότητας στα σχολεία του δήμου, αλλά και οι κτιριακές υποδομές των παιδικών σταθμών, η συντήρηση των κτηρίων, γεγονός το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει, όπως και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ζητήματα σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πολιτισμού για τη νεολαία και τα παιδιά, με δωρεάν πρόσβαση, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Επίσης, προβλήματα σχετικά με την κατάσταση του δημοτικού οδικού δικτύου, γενικότερα την οδοποιία, την καθαριότητα, αλλά και το κόστος και την ποιότητα της ύδρευσης, όπως και το κόστος για αποχέτευση, που θα οξυνθούν με την ιδιωτικοποίηση του νερού και των ΔΕΥΑ.

Ξεχωριστό βάρος δόθηκε στην κατάσταση του Κέντρου Υγείας με την υποστελέχωσή του, αλλά και τα κτιριακά ζητήματα, με επείγουσα την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου.

Η Χαρά Λάππα υπογράμμισε τα θέματα που σχετίζονται με τους εργαζόμενους και κατήγγειλε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δεν έχουν πάρει, για ένα και για δύο χρόνια, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα που δικαιούνται. Τόνισε πως είναι κοροϊδία, ενώ οι εργαζόμενες με σύμβαση στην καθαριότητα των σχολείων απολύονται τον Ιούνη, να γίνεται τώρα διαγωνισμός για ΜΑΠ -που στόχο έχουν την προστασία τους από τους εργασιακούς κινδύνους- και να τους δοθούν μετά την απόλυση τους!

Επισήμανε ακόμη τα θέματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της υποχρηματοδότησης, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων, που εξειδικεύεται σε τοπικό επίπεδο στους δήμους. Το ίδιο και για θέματα εξοπλισμού πχ ασφαλή καινούργια οχήματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τέλος, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να καλεί τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα για τα αίτια των καταστάσεων που ζει. Θα συνεχίσει να αναδεικνύει τους πραγματικούς υπαίτιους και να καλεί τον λαό να παλέψει, για να λύσει τα ζητήματά του και όχι να περιμένει «σωτήρες» από αυτούς που υπηρετούν το κεντρικό ή το τοπικό κράτος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση