HomeΕΛΛΑΔΑΑχαΐα: Φόλες θανάτωσαν 20 ζώα σε χωριό των Καλαβρύτων

Αχαΐα: Φόλες θανάτωσαν 20 ζώα σε χωριό των Καλαβρύτων

Αντιμέτωποι με νεκρά οικόσιτα και άγρια ζώα, βρέθηκαν οι κάτοικοι στα ορεινά των Καλαβρύτων, ανήμερα των Θεοφανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φρικτό θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι στα Δουμενά Καλαβρύτων, όπου ασυνείδητος ή ασυνείδητοι, γέμισαν το δασάκι που βρίσκεται έξω, από το χωριό με φόλες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να θανατωθούν δεκάδες ζώα, οικόσιτα, αλλά και άγρια.

Ανήμερα των Θεοφάνιων, περίοικοι και επισκέπτες που περνούσαν από εκεί διαπίστωσαν δεκάδες νεκρά ζώα μέσα στον οικισμό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάτοικων, πρόκειται για τουλάχιστον είκοσι αδέσποτα σκυλιά, τα οποία φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν να κείτονται νεκρά στον δρόμο μαζί με άλλα ζώα. Καταγγελίες αναφέρουν ότι δεκάδες ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, οικόσιτα και άγρια (σκυλιά, τσακάλια, πάπιες) έχουν βρει την ίδια τραγική μοίρα μέσα σε 1,5 μήνα.

Εχει γίνει καταγγελία από κατοίκους στο ΑΤ, το οποίο ερευνά την υπόθεση με στόχο να βρει ποιοι «άρρωστοι» προχώρησαν σε αυτή την τρομερή πράξη. Επίσης, αρκετοί κάτοικοι είναι αυτοί, οι οποίοι μέσω social media ζητούν από όποιον γνωρίζει να δώσει πληροφορίες στην Αστυνομία προκειμένου να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής κτηνωδία που διασύρει την κοινωνία.

Για το θέμα η «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα ζώα, Ζήση Ζησιμόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «Δεν έχω ενημέρωση γι’ αυτό που συνέβη στα Δουμενά Καλαβρύτων, όμως δεν χωρά καμία συζήτηση ότι είναι κατακριτέα μια τέτοια πράξη. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα Καλάβρυτα και θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να κατασκευαστεί καταφύγιο για αδέσποτα ζώα».

pelop.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση