HomeHL-9Τηλεοράσεις, ντους με υδρομασάζ ακόμα και ένα… πιάνο: Οι πιο εξωφρενικές κλοπές που σημειώθηκαν σε ξενοδοχεία το 2023

Τηλεοράσεις, ντους με υδρομασάζ ακόμα και ένα… πιάνο: Οι πιο εξωφρενικές κλοπές που σημειώθηκαν σε ξενοδοχεία το 2023

Οι μικροκλοπές στα ξενοδοχεία είναι σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο ορισμένοι έχουν φτάσει στο σημείο να «ξεφορτώνουν» ακόμα και πάγκους σάουνας ή μουσικά όργανα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Wellness Heaven ρώτησε 1.376 διευθυντές ξενοδοχείων το 2023, για το ποια αντικείμενα κλέβονται πιο συχνά. Δείτε τις πιο εξωφρενικές κλοπές που ανέφεραν, αλλά και τις προτιμήσεις τον επισκεπτών ανάλογα με την εθνικότητα τους.

Η Wellness Heaven ιδρύθηκε το 2006 από τον κβαντικό φυσικό Δρ. Tassilo Keilmann και είναι ένας ιστότοπος αξιολόγησης σπα και πολυτελών ξενοδοχείων σε Ευρώπη και την Ασία.

Οι προτιμήσεις ανά εθνικότητα

Η συμπεριφορά των Γερμανών και των Βρετανών είναι πιο τετριμμένη, καθώς τείνουν να προτιμούν πετσέτες και μπουρνούζια,  και προϊόντα περιποίησης.

Αντίθετα, οι Αυστριακοί έχουν άλλη αντίληψη: τα πιάτα και οι μηχανές καφέ εμφανίζονται ψηλά στην κατάταξη των κλοπιμαίων τους. Φαίνεται ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για καφέ.

Για τους Αμερικανούς, τα μαξιλάρια και οι μπαταρίες εμφανίζονται ως τα κύρια αντικείμενα πόθου.

Οι Ιταλοί φαίνεται να προτιμούν τα ποτήρια κρασιού ως σουβενίρ από τα ξενοδοχεία που διαμένουν, ενώ το πιστολάκι μαλλιών βρίσκεται ψηλά στην ελβετική κατάταξη.

Οι Γάλλοι, από την άλλη, κλέβουν με πιο θεαματικό τρόπο: αντιπροσωπεύουν το έθνος που έλκεται κυρίως από τηλεοράσεις και τηλεχειριστήρια.

Οι Ολλανδοί επισκέπτες ξενοδοχείων βλέπουν στα αναμνηστικά τους πάνω από όλα το πρακτικό όφελος: Στα αγαπημένα τους περιλαμβάνονται λαμπτήρες και χαρτί υγείας.

Οι πιο εξωφρενικές κλοπές

Εξοπλισμός μπάνιου

Απαιτήθηκε άριστη δεξιοτεχνία από εκείνους τους επισκέπτες που κατάφεραν να κλέψουν είδη μπάνιου, το κεφάλι ενός ντους υψηλής πίεσης, ένα ντους με υδρομασάζ, ένα κάθισμα τουαλέτας, έναν σωλήνα αποχέτευσης ή ακόμα και έναν ολόκληρο νεροχύτη, όπως αναφέρει ένα ξενοδοχείο του Βερολίνου.

Ένα Μεγάλο Πιάνο

Ξενοδόχος από την Ιταλία: «Μόλις περπάτησα μέσα στο λόμπι, παρατήρησα ότι κάτι έλειπε και αμέσως μετά έμαθα ότι τρεις άγνωστοι άντρες με φόρμες είχαν αφαιρέσει το πιάνο με ουρά, και φυσικά δεν το ξαναείδαμε».

Αριθμοί Δωματίων

Σε ένα ξενοδοχείο στην Αγγλία ένας επισκέπτης είχε αφαιρέσει τον αριθμό από την πόρτα του δωματίου του. «Δεν το προσέξαμε μέχρι που ο επόμενος επισκέπτης δεν μπορούσε να βρει το δωμάτιό του», δηλώνει ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Κυνηγετικά τρόπαια

Σε ξενοδοχείο στη Γαλλία, ένας επισκέπτης συνελήφθη να προσπαθεί να κλέψει το κεφάλι ενός κάπρου που κρέμονταν στον τοίχο. Μετά από κάποιο καιρό έλαβε στο σπίτι του το τρόπαιο: φίλοι αγόρασαν το πολύτιμο κομμάτι από το ξενοδοχείο και του το έστειλαν ως γαμήλιο δώρο.

Πάγκοι σάουνας

Σε ξενοδοχείο κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Ελβετίας έκλεψαν τα ξύλινα παγκάκια από μια σάουνα. Η “ιδιωτική σάουνα” βρισκόταν στη βεράντα μιας σουίτας σπα. Τα παγκάκια ήταν από μυρωδάτο ξύλο πεύκου, που μάλλον ξεσήκωσε την επιθυμία του καλεσμένου. Μόνο όταν ο επόμενος επισκέπτης σχολίασε την απουσία των πάγκων («Πού να κάτσω στη σάουνα; Δεν μπορώ να χαλαρώσω ενώ στέκομαι.»), ο ξενοδόχος παρατήρησε την κλοπή.

Σύστημα HiFi

Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου από τη Γερμανία ανέφερε πώς εξαφανίστηκε ολόκληρο το στερεοφωνικό σύστημα στο χώρου του σπα: Οι κλέφτες προφανώς είχαν αποσυναρμολογήσει ολόκληρο τον εξοπλισμό μέσα στη νύχτα και τον φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους πριν φύγουν.

Λουλούδια

Η διοίκηση ενός θερέτρου στις Μαλδίβες αναφέρει ότι αγοράζει νέες συνθέσεις λουλουδιών πολλές φορές την εβδομάδα για να αντικαταστήσει αυτές που λείπουν.

Η απληστία των ελίτ πελατών

Συνολικά 740 ξενοδόχοι από ξενοδοχεία 4 αστέρων και 636 από ξενοδοχεία 5 αστέρων ερωτήθηκαν για να προσδιοριστεί η συμπεριφορά των κλεφτών ανάλογα με την περιουσία τους. Όπως αποδεικνύεται, το «Greed is good» (η απληστία είναι ωραία) φαίνεται να είναι ένα αξιόπιστο μότο ειδικά για την εύπορη πελατεία των 5 αστέρων.

Η πιθανότητα κλοπής υπολογιστών tablet σε ξενοδοχεία 5 αστέρων είναι 6 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με την κατηγορία των 4 αστέρων. Ομοίως, τα έργα τέχνης είναι δημοφιλή αντικείμενα πόθου σε πολυτελή καταλύματα (4,3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα κλοπής). Οι τηλεοράσεις και τα στρώματα κλέβονται επίσης πολύ πιο συχνά σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 11,8% των διευθυντών ξενοδοχείων 5 αστέρων θρηνεί για την απώλεια στρωμάτων, ενώ μόνο το 2,2% των ξενοδοχείων 4 αστέρων φαίνεται να επηρεάζεται. Συνολικά, 91 ξενοδόχοι δήλωσαν την κλοπή στρωμάτων στην έρευνά.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση