HomeΚΡΗΤΗΚλοπές και διαρρήξεις στο Ηράκλειο: Ανακαλύφθηκε ο υπεύθυνος

Κλοπές και διαρρήξεις στο Ηράκλειο: Ανακαλύφθηκε ο υπεύθυνος

Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων και διαμορφώθηκε δικογραφία για έναν κατηγορούμενο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο, ανακαλύφθηκαν και εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από οικίες, με τη διαμόρφωση δικογραφίας για έναν κατηγορούμενο, έναν 25χρονο Ρομά, που αφαιρούσε κυρίως χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος είχε επιχειρήσει επτά κλοπές και διαρρήξεις από τις 6 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου, αφαιρώντας συνολικά 8.600 ευρώ και πολλά άλλα αντικείμενα, από ρούχα μέχρι κοσμήματα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη πρωινές ώρες της Παρασκευής 02/03 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου. Σε μπλόκο της αστυνομίας μετά από έλεγχο αποκαλύφθηκε πως δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, οπότε και συνελήφθη.

Παράλληλα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του κατηγορούμενου κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας είναι η ακόλουθη:

Εξιχνιάστηκαν χθες (01.03.2024) στο Ηράκλειο επτά (7) υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από οικίες που είχαν διαπραχθεί στο Ηράκλειο και για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 06/01/2024 έως και 25/02/2024 είχε διαπράξει επτά (7) κλοπές (6 τετελεσμένες και 1 απόπειρα), αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων (8.600) ευρώ, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ρουχισμού και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα συνολικής αξίας έξι χιλιάδων τετρακοσίων (6.400) ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό του ανωτέρω, πρωινές ώρες χθες (01.03.2024) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και συνελήφθη.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση