HomeCity GuideΝέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου: Έναρξη 15ης χρονιάς προβολών

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου: Έναρξη 15ης χρονιάς προβολών

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου εγκαινιάζει τη 15η σεζόν τακτικών προβολών με την καινούργια χρονιά. Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, στο Αστόρια, σας προσκαλούμε με χαρά και ανυπομονησία σε ένα ταξίδι στον κόσμο του σινεμά.

Το ξεκίνημα των προβολών θα γίνει με την επανέκδοση του νεονουάρ θρίλερ του Παρκ Τσαν-γουκ, Oldboy.  Θα ακολουθήσουν επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, σύγχρονες, αλλά και παλιότερες ταινίες, και όπως κάθε χρόνο ειδικά αφιερώματα, αλλά και καλεσμένοι-εκπλήξεις.

Για την κινηματογραφική χρονιά 2023-2024 οι προβολές της ΝεΚΛΗ θα ξεκινούν, στις 21:00, κάθε Δευτέρα, στον κινηματογράφο «Αστόρια» (Πλ. Ελευθερίας).

Λίγα λόγια για την ταινία της Δευτέρας:

Ο Oh Dae-su (Τσόι Μιν-σικ), συλλαμβάνεται από αγνώστους και κλειδώνεται σε ένα ερειπωμένο δωμάτιο ξενοδοχείου για 15 χρόνια, χωρίς καμία εξήγηση. Όταν τελικά ελευθερώνεται, ξεκινά μια άγρια αναζήτηση για να βρει τον απαγωγέα του και να πάρει εκδίκηση. Προσπαθεί να καταλάβει ποιον μπορεί να έχει βλάψει ή αδικήσει, αναζητά ένα μέσο διαφυγής και σιγά-σιγά χάνει το μυαλό του. «Ακόμα κι αν δεν είμαι καλύτερος από ένα κτήνος, δεν έχω κι εγώ το δικαίωμα να ζήσω;»

Με αρχέγονα στοιχεία που συναντά κανείς στην καρδιά των κλασικών – από τις τραγωδίες του Σοφοκλή ως τον Σαίξπηρ – ο Παρκ Τσαν-γουκ παντρεύει αριστοτεχνικά διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και δημιουργεί μια ταινία που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Σ’ αυτό συμβάλλει κι ο Τσόι Μιν-σικ με την συγκλονιστική του ερμηνεία. Η αριστουργηματική ταινία του Παρκ Τσαν-γουκ, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών το 2003.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση