HomeHL-GreeceΜηνύματα και ευχές για το νέο έτος από την ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης

Μηνύματα και ευχές για το νέο έτος από την ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας: «Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κανείς δεν επιτρέπεται να μένει εκτός του κοινωνικού μας συμβολαίου. Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια»: το μήνυμα αυτό αποστέλλει, μέσω της δήλωσής της για την έλευση του νέου έτους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με αναφορές στα μεγάλα διεθνή (Ουκρανία, Μέση Ανατολή), αλλά και εγχώρια γεγονότα του 2023 (σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, οπαδική βία), αξιολογεί τη μεταρρύθμιση του κράτους και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ως «το μεγάλο μας στοίχημα». Ενώ για τα ελληνοτουρκικά, σημειώνει με έμφαση ότι «επενδύουμε με συνέπεια στο καλό και εποικοδομητικό κλίμα, που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή των εντάσεων».

Ολόκληρο το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για το νέο έτος, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

To 2023 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για τη χώρα μας και τον κόσμο. Πυκνή σε σημαντικά γεγονότα, καθώς διάγουμε την εποχή των κρίσεων και των ανατροπών, μέσα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον. Οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, φανερώνουν πόσο εύθραυστες είναι οι γεωπολιτικές ισορροπίες και αναδεικνύουν την ευθύνη της πατρίδας μας να αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας. Να διαλέγει τη σωστή πλευρά της ιστορίας, σεβόμενη το δίκαιο και την ηθική. Η Ελλάδα εξέφρασε έμπρακτα την αμέριστη στήριξή της στον ουκρανικό λαό, απέναντι στην παράνομη ρωσική εισβολή. Καταδίκασε τις απάνθρωπες επιθέσεις στο Ισραήλ και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, διαχωρίζοντας τους τρομοκράτες από τον παλαιστινιακό λαό και τα αιτήματά του. Στις σχέσεις μας με την Τουρκία, επενδύουμε με συνέπεια στο καλό και εποικοδομητικό κλίμα, που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή των εντάσεων.

Βιώσαμε, ωστόσο, τη χρονιά αυτή, επώδυνες στιγμές στο εσωτερικό. Η τραγωδία των Τεμπών μας πλήγωσε βαθιά και μας θύμωσε. Οι πυρκαγιές στη Ρόδο και στον Έβρο, καθώς και οι πλημμύρες στον Βόλο και στον θεσσαλικό κάμπο, μας έδειξαν την σκληρή και οδυνηρή όψη της κλιματικής κρίσης. Τα θλιβερά περιστατικά της οπαδικής βίας, με θύματα νέους ανθρώπους, συνιστούν συμπτώματα χρόνιων παθογενειών που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και την εικόνα που θέλουμε για τη χώρα μας. Σήμερα, ενώ η Ελλάδα διασφαλίζει τον δημοσιονομικό της χώρο και διαθέτει πολύτιμα αναπτυξιακά εργαλεία, ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεταρρύθμιση του Κράτους και η αποτελεσματικότερη λειτουργία του είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Δεν χωρεί πια καμιά αναβολή στη μάχη με την κακή πλευρά του εαυτού μας και στην εμπέδωση ενός νέου παραδείγματος. Με έμφαση στην αρχή της πρόληψης και στην αποτροπή των σύγχρονων απειλών και διακινδυνεύσεων. Η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι το θεμέλιο της συνύπαρξης και της κοινωνικής συνοχής. Το ίδιο και η καταπολέμηση των ανισοτήτων, η φροντίδα των μεσαίων στρωμάτων και των ευάλωτων ομάδων, σε συνθήκες υψηλού παγκόσμιου ανταγωνισμού και ακρίβειας που υπονομεύουν το βιοτικό επίπεδο. Μέλημά μας πρέπει είναι η συμπερίληψη, η αναγνώριση του διαφορετικού, η προσήλωση στο ιδανικό της ανοικτής, πλουραλιστικής και συνάμα δίκαιης κοινωνίας. Κανείς δεν επιτρέπεται να μένει εκτός του κοινωνικού μας συμβολαίου. Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια.

Συμπατριώτες μου,

Το 2024 συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Σε αυτόν τον μισό αιώνα, οι Έλληνες πέτυχαν πολλά, προόδευσαν, εδραίωσαν θεσμούς δημοκρατικούς και φιλελεύθερους. Η ελληνική ταυτότητα άνθησε μέσα στην ευρωπαϊκή. Ξεπεράσαμε, παρά το βαρύ τίμημα, ακόμη και τις πιο υπαρξιακές δυσκολίες, την οικονομική κρίση και αμέσως μετά την πανδημία. Κι αυτό επειδή παραμείναμε σταθεροί στις θεμελιώδεις αξίες, που ανατρέχουν στις βαθιές ρίζες του λαού μας. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας ανάμεσα στους εταίρους μας, αυτή που αρμόζει στην ιστορία μας και μας κάνει περήφανους στον αναπτυγμένο κόσμο. Η θέση όμως αυτή δεν είναι στατική, ούτε αναλλοίωτη. Απέναντι στις προκλήσεις και τις ριζικές μεταβολές του καιρού μας, όπως ακριβώς τα άτομα, έτσι τα κράτη και οι κοινωνίες καλούνται να προσαρμοστούν, να επινοήσουν ξανά τον εαυτό τους. Προστατεύοντας τα κεκτημένα τους και αφήνοντας πίσω τις πιο ανθεκτικές παθολογίες και αδυναμίες τους. Αξιοποιώντας με τόλμη και σύνεση τις ανεξάντλητες τεχνικές δυνατότητες και ελευθερίες της εποχής μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή χρονιά, με ευημερία και ευτυχία».

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και ένας δεύτερος πόλεμος, στη Γάζα, ήδη μετράει χιλιάδες θύματα – παιδιά, γυναίκες αμάχους. Το 2024 λοιπόν, το αίτημα για ειρήνη είναι τόσο επιτακτικό όσο ποτέ. Αλλά όχι με ευχές, με πράξεις. Με άμεση κατάπαυση του πυρός και με μία βιώσιμη λύση δύο κρατών.

Για την Ελλάδα το 2023 ήταν μία χρονιά με πολλή θλίψη. Από το ειδεχθές έγκλημα στα Τέμπη και τις τεράστιες πλημμύρες μέχρι θανάτους πάνω σε καρότσες και έξω από γήπεδα. Το αύριο έχασε μία μάχη αλλά δεν έχασε την μαχητικότητά του. Και μπροστά μας το 2024 έχουμε μία κρίσιμη χρονιά. Για την Ελλάδα το αυτονόητο είναι το δύσκολο, μία καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες, μία ζωή της αξιοπρέπειας και όχι των market pass, μια ζωή με ισχυρό κοινωνικό κράτος πρόνοιας και όχι με το δίκαιο του ισχυροτέρου, μία ζωή με δημοκρατικούς θεσμούς που δουλεύουν, με ποιοτική υγεία και παιδεία, με έγνοια για το περιβάλλον και τους πόρους για την κλιματική προσαρμογή. Με αλληλεγγύη. Με ανθρωπιά. Με αλήθεια. Με πείσμα και δύναμη.

Για μία Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού και θα δίνει σε κάθε Έλληνα πολίτη ευκαιρίες και ασφάλεια για να πετύχει.

Σε όλο τον ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας, σε κάθε σημείο του πλανήτη που χτυπά η καρδιά αυτού του περήφανου έθνους, σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους ανθρώπους σας, εύχομαι ολόψυχα το 2024 να είναι η χρονιά που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρά σας.

Χρόνια πολλά!».

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη

«Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτήν τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας, είναι να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για μία παραγωγική, ανθεκτική, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Χρειαζόμαστε δημιουργικές πολιτικές, που θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της νέας γενιάς, θα διασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, με ισχυρή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, που θα απαντούν πειστικά στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού και της κλιματικής κρίσης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε χρέος ως Πολιτεία να οικοδομήσουμε τη συλλογική μας ευημερία σε πιο γερά θεμέλια για να αντέχουμε στις παγκόσμιες αναταράξεις.

Όμως, για να πετύχουμε σε όλα αυτά απαιτείται αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, που θα έχει ως πυξίδα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αυξανόμενων εντάσεων, με δύο ενεργές πολεμικές εστίες στην ευρύτερη γειτονιά μας και μια Ευρώπη που αναζητά τη θέση της σε έναν κόσμο ραγδαίων αλλαγών.

Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει την ανθρωπότητα με περισσότερη ειρήνη και ευημερία και να γίνει για την πατρίδα μας το εφαλτήριο μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας.

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον νέο χρόνο

  1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εύχεται καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, στους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα.

Υποδεχόμαστε το 2024 με αγωνιστική αισιοδοξία, με πίστη ότι ο λαός μας, οι λαοί όλης της Ευρώπης και του κόσμου θα βγουν πιο δυναμικά, πιο μαζικά στο προσκήνιο, με μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της ριζικής αιτίας των μεγάλων προβλημάτων τους και του πραγματικού αντιπάλου που έχουν απέναντί τους, του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και της εξουσίας του κεφαλαίου.

Μόνο στην πάλη των λαών βρίσκεται η ελπίδα, απέναντι σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο βάρβαρος και άδικος, που αξιοποιεί τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να εντείνει την ανισότητα, συσσωρεύοντας αμύθητο πλούτο στη μία πλευρά, εκείνη των λίγων, και φτώχεια, ανασφάλεια, αδυναμία κάλυψης των σύγχρονων αναγκών στην άλλη, εκείνη των πολλών.

  1. Οι λαοί συνέχισαν και το 2023 να ματώνουν στα πεδία των μαχών, εκεί που τα μπλοκ των ιμπεριαλιστών συγκρούονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, με μια λέξη, για τα κέρδη. Συνεχίστηκε και κλιμακώθηκε η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, που διαρκεί ήδη σχεδόν δύο χρόνια και μαζί με αυτή η επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή.

Τους τελευταίους μήνες, ολόκληρος ο πλανήτης συνταράσσεται από τη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γάζα, αλλά και στη Δυτική Οχθη, απέναντι στον εδώ και δεκαετίες βασανιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες η ελληνική κυβέρνηση που – με την ουσιαστική στήριξη των άλλων κομμάτων τα οποία από την πρώτη στιγμή υιοθέτησαν τα προσχήματα του Ισραήλ – εμπλέκει ακόμα πιο ενεργά τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας στο έγκλημα, με τελευταίο κρούσμα την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η «φωτιά» του πολέμου «σιγοκαίει» σε πολλές γωνιές του πλανήτη αντανακλώντας τη μεγάλη αντιπαράθεση της εποχής μας, αυτή ανάμεσα στον ευρωατλαντικό άξονα (ΗΠΑ, ΕΕ και οι σύμμαχοί τους) και τον υπό διαμόρφωση ευρασιατικό άξονα (Κίνα, Ρωσία κ.λπ.) για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η Ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους συγκρούσεις λύνονται πάντα σε βάρος των λαών που πληρώνουν μεγάλο κόστος.

Στο παραπάνω πλαίσιο είναι ενταγμένες και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει από τη στιγμή που το τραπέζι των διευθετήσεων είναι «στρωμένο» κάτω από

ΝΑΤΟική «ομπρέλα», στο οποίο η ελληνική άρχουσα τάξη παζαρεύει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας για να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της θέση, το οποίο σημαίνει να αυξήσει τη δική της λεία απ’ τη ληστεία σε βάρος των λαών.

Την ειρηνική διέξοδο που ποθούν οι λαοί δεν πρόκειται να τη φέρουν οι από τα πάνω διευθετήσεις των ιμπεριαλιστών και των εκμεταλλευτών τους, δηλαδή των ίδιων των υπευθύνων για αυτές τις σφαγές. Θα τη φέρει η δική τους ενεργητική παρέμβαση στις εξελίξεις, ο αγώνας τους για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς, για την ανατροπή του συστήματος που αναπόφευκτα γεννά τις πολεμικές συγκρούσεις.

  1. Τη χρονιά που πέρασε, πολλά τραγικά γεγονότα αποκάλυψαν ακόμη περισσότερο την ουσία του συνθήματος «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», το οποίο ακούστηκε πιο δυνατά, από περισσότερους. Στη Θεσσαλία, στον Εβρο, στην Αττική και αλλού, οι άνθρωποι του μόχθου ήρθαν αντιμέτωποι με τις φωτιές και τις πλημμύρες, αλλά και με την επιλεκτική ανικανότητα του εχθρικού αστικού κράτους που μετρά τα πάντα με το κριτήριο του κόστους και του οφέλους. Με τις δικές τους δυνάμεις οργανώθηκαν και πάλεψαν για να σώσουν τις ζωές τους και των συνανθρώπων τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αυτό το σύνθημα ήταν που συγκίνησε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες που πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες σε όλη τη χώρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, στις μεγαλύτερες λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών. Το ΚΚΕ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, για να μη ζήσουμε ξανά τέτοιες τραγωδίες. Η επικαιρότητα αυτού του συνθήματος αποδεικνύεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά «δυστυχήματα», στην ακρίβεια και στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σε κάθε πτυχή της ζωής του λαού.

Με την αρχή του νέου έτους χρειάζεται να δοθούν νέες μεγάλες μάχες, απέναντι στην αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αυτή για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, ενάντια στην αντιδραστική τομή που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και τη βαθύτερη εμπορευματοποίηση της λειτουργίας των δημόσιων. Για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά του, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, με την κατάργηση των άδικων φόρων. Για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, ενάντια στα νέα βήματα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ.

Η ατζέντα αυτή έχει την ουσιαστική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων – παρά όποιες διαφοροποιήσεις τους – αφού ουσιαστικά υπηρετεί τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, που ακόμα δεν έχουν ανακτήσει τις απώλειές τους από την προηγούμενη μεγάλη καπιταλιστική κρίση, δεν πρέπει να δίνουν καμία αξία στα μεγάλα λόγια και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας. Οι πανηγυρισμοί τους αφορούν την ευημερία των επιχειρηματικών ομίλων που προϋποθέτει τη δυστυχία για τους εργαζόμενους, τον λαό. Αυτά επιβεβαιώνονται απ’ την καθημερινότητα του λαού, ενώ από την άλλη τα ίδια τα στοιχεία και η διεθνής πραγματικότητα δείχνουν ότι μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί με χιλιάδες ακόμα αγωνιστές.

  1. Απάντηση στην εντεινόμενη βαρβαρότητα μπορεί να αποτελέσει μόνο η ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση, παρέμβαση, αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης και αντίθεσης με την κυρίαρχη πολιτική, ενός ρεύματος που αποτυπώθηκε με πιο στέρεο τρόπο στην ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές και δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, αλλά και στη σταθερή ενίσχυση των δυνάμεών του στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, των δυνάμεων της ΚΝΕ στο φοιτητικό κίνημα.

Αυτό το ρεύμα χρειάζεται να σταθεροποιηθεί και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο σε όλες τις μάχες του 2024 και φυσικά στις ευρωεκλογές του Ιούνη. Η νέα ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει μήνυμα ελπίδας και αγώνα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνουν φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, απέναντι στον νέο «χαλκά» του Συμφώνου Σταθερότητας και των ματωμένων πλεονασμάτων που επανέρχονται.

Χρειάζεται να δεχθούν πλήγμα οι δυνάμεις εκείνες που, μετά από όλα όσα έχει τραβήξει ο λαός μας, και οι άλλοι λαοί από την ΕΕ, επιμένουν να την εξωραΐζουν, παρουσιάζοντάς την είτε σαν φορέα του «εκσυγχρονισμού», όπως κάνει η ΝΔ, είτε σαν θεματοφύλακα της δημοκρατίας, της ευημερίας και του «κράτους δικαίου», όπως κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι. Να απομονωθούν ακροδεξιές, ξενοφοβικές δυνάμεις που επιδιώκουν να εμφανίζονται ως «αντισυστημικές», αξιοποιώντας την ουσιαστική ταύτιση των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα κεντρικά ζητήματα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν τους καλύτερους υπηρέτες του συστήματος και του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες δήθεν «μεταστροφής της ΕΕ σε φιλολαϊκή κατεύθυνση» και «εξανθρωπισμού του καπιταλιστικού συστήματος». Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ριζικές, επαναστατικού χαρακτήρα αλλαγές στην οικονομία, στο κράτος και την κοινωνία. Ο λαός μας έχει πλέον μεγάλη πείρα για να αντιμετωπίσει τις συνεχείς μεταμφιέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος και τις πλαστές διαχωριστικές γραμμές με τις οποίες θα επιχειρηθεί ξανά το επόμενο διάστημα ο εγκλωβισμός του.

Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής, για τον οποίο παλεύει καθημερινά το ΚΚΕ.

Οι ανάγκες των εργαζομένων, η επιθυμία των λαών να ζήσουν σε έναν πιο δίκαιο κόσμο, να απολαύσουν τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η εποχή μας για συλλογική ευημερία, είναι πιο επιτακτικές από ποτέ. Εμπόδιο σε αυτήν την προοπτική μπαίνουν μονάχα τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου. Ας είναι το 2024 η χρονιά που οι λαοί θα δείξουν πιο αποφασιστικά τη δύναμή τους, στην πάλη για να φύγει αυτό το εμπόδιο από τη μέση. Ο σοσιαλισμός, η νέα κοινωνική – οικονομική και πολιτική οργάνωση, είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης

«Ελληνίδες, Έλληνες, πέρασε και το 2023.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους. Ήταν μια χρονιά που περάσαμε μέσα από στενωπούς, από κακουχίες, από πείνα, από φτώχεια, από φορολόγηση.

Όλα αυτά έχουν ένα αίτιο: οι κακές επιλογές μας. Ή οι επιλογές που κάναμε, όχι εμείς, απλά, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ως πολίτες αυτής της χώρας. Και οι επιλογές μας αφορούν τις εκλογές.

Το 2024 θα έχετε μια δεύτερη ευκαιρία. Σε αυτή την ευκαιρία που δοθεί το 2024 στις ευρωεκλογές, πρέπει να είστε έτοιμοι για να πείτε τα μεγάλα «ΝΑΙ» και τα μεγάλα «ΟΧΙ». Τα μεγάλα «ΟΧΙ» στο ίδιο συνεχόμενο λάθος και τα μεγάλα «ΝΑΙ» για μια Ελλάδα με προοπτική, για μια Ελλάδα με μέλλον, μια Ελλάδα δημοκρατική, κοινωνική, χριστιανική, πατριωτική. Και αυτή θα είναι μόνο με την Ελληνική Λύση.

Καλή χρονιά το 2024».

Το μήνυμα για το 2024 από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα και την Κορίνα Τριανταφύλλου, εκπρόσωπο Τύπου

«Εύχομαι το 2024 που ανατέλλει να φέρει Ελευθερία, αξιοπρέπεια και προοπτική για την πατρίδα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αλέξη Χαρίτση, προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς

«Tο 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά, για την Ελλάδα και για τον κόσμο. Πόλεμος στην Γάζα, άνοδος της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη, ακρίβεια και φυσικές καταστροφές στη χώρα μας. Η ανασφάλεια μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα. Σε λίγες ώρες το 2023 θα ανήκει στο παρελθόν, όχι όμως και οι προκλήσεις τις οποίες μας κληροδοτεί.

Η Νέα Αριστερά θα παλέψει, ώστε να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε δυνατότητες για μια καλύτερη ζωή. Για την ειρήνη, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την κλιματική δικαιοσύνη. Το 2024 είναι και η χρονιά που συμπληρώνονται τα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα για την επανεκκίνηση της δημοκρατίας μας.

Καλή χρονιά, λοιπόν, σε όλες και όλους. Με υγεία, με αισιοδοξία και με την ελπίδα που όλοι μας έχουμε ανάγκη».

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο της Νίκης, Δημήτρη Νατσιό

«Η ΝΙΚΗ και εγώ προσωπικά ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες απανταχού της γης καλή και ευλογημένη χρονιά με ειρήνη, υγεία και χαρά» τόνισε ο πρόεδρος της Νίκης.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας

«Το 2024 θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ακόμη πιο δυνατά, γι΄αυτά που μας εμπνέουν, γι΄αυτά που δεσμευτήκαμε, με επιμονή, με πίστη και με αγάπη. Μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο. Καλή χρονιά σε όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ertnews.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση