HomeHL-LifestyleNetflix: Ο Berlin του La Casa de Papel επιστρέφει στις ληστείες

Netflix: Ο Berlin του La Casa de Papel επιστρέφει στις ληστείες

«Ο ρόλος έγινε μέρος του εαυτού μου» λέει ο Αλόνσο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο χρόνια μετά το τέλος της πετυχημένης σειράς του Netflix “La Casa de papel”, που κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο, ένας από τους κύριους χαρακτήρες του, o “Berlin“, επιστρέφει στις 29 Δεκεμβρίου με μια spin-off σειρά.

Η σειρά θα είναι ένα prequel οκτώ επεισοδίων, στο οποίο ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Berlin, είναι ο κύριος εγκληματίας και στρατολογεί μια ομάδα ταλαντούχων απροσάρμοστων για να ληστέψει έναν από τους κορυφαίους οίκους δημοπρασιών του Παρισιού.

Στο “Money Heist” ή “La Casa de Papel” στα ισπανικά, ο Berlin έκλεψε τις εντυπώσεις ως ένας συναρπαστικός αν και χειριστικός και κοινωνιοπαθής, με άγριες και απρόβλεπτες συμπεριφορές, αλλά και μια συγκινητική και αγαπητή πλευρά. Ήταν τέτοια η γοητεία του χαρακτήρα του που η ομάδα παραγωγής του Netflix τον κράτησε παρών πολύ μετά το θάνατό του, κάτι που ήταν μια πρόκληση για τον Πέδρο Αλόνσο, τον Ισπανό ηθοποιό που έπαιζε τον ρόλο.

Ο Αλόνσο προειδοποίησε τους παραγωγούς ότι δεν ήξερε αν ήταν ικανός να διατηρήσει έναν χαρακτήρα μόνο στο παρελθόν, ειδικά έναν χαρακτήρα που βασίζει τη δύναμή του στον κίνδυνο, στο απρόβλεπτο, στο απροσδόκητο, είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο AFP.

 «Ο ρόλος του Berlin έγινε μέρος του εαυτού μου»

«Είναι αλήθεια ότι όταν απεικονίζεις έναν χαρακτήρα που λειτουργεί καλά, σε σκέφτονται σαν αυτό το χαρακτήρα, οπότε ο, τι και να πεις (εκτός πλατό), είναι πάντα ”ο Berlin” που μιλάει! Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό και δεν το θέλω ούτως ή άλλως», τόνισε.

Τώρα, στα 52 του, ο Αλόνσο λέει ότι παίζοντας τον Berlin, «πρέπει να μπεις στο ρόλο ενός διεστραμμένου και δύσκολου χαρακτήρα, ο οποίος τελικά έγινε μέρος του εαυτού μου».

Και τα οκτώ επεισόδια του νέου πρίκουελ θα ενισχύσουν το χαρακτήρα ακόμα παραπάνω. «Όλοι οι χαρακτήρες που υποδύομαι είναι εν μέρει εγώ, που σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζω αυτόν το χαρακτήρα είναι εφάμιλλος με το ποιος είμαι», πρόσθεσε.

«Φυσικά και έχω λίγο ”Berlin” μέσα μου, αλλά έχω και ένα μέρος ενός άλλου χαρακτήρα που έπαιξα φέτος, ενός πατέρα που δεν είναι άντρας σκληρός και είναι αλκοολικός» υπογράμμισε.

Ο Αλόνσο λέει ότι δεν είναι ένας ηθοποιός που θέλει «να παίζει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα κάθε φορά». Από την άλλη πλευρά, δίστασε πριν ξεκινήσει αυτό το νέο έργο μετά την τεράστια επιτυχία του “Money Heist”, της πρώτης μη αγγλόφωνης παγκόσμιας επιτυχίας του Netflix, της οποίας η πρώτη σεζόν συγκέντρωσε σχεδόν 100 εκατομμύρια προβολές.

«Όταν έφεραν την ιδέα να το κάνουν, τους ζήτησα λίγο χρόνο για να σκεφτώ. Και δεν ήταν για να σκεφτώ τον ίδιο το χαρακτήρα, αλλά την έκθεση της συμμετοχής σε ένα τόσο τεράστιο φαινόμενο όπως αυτό», αποκάλυψε. «Σε εκείνο το σημείο, ήταν ένα το ερώτημα που με απασχόλησε: θέλω πραγματικά να συνεχίσω να κολυμπάω σε τόσο εκτεθειμένα νερά;»

Η νέα σειρά αναλαμβάνει το θέμα της ληστείας με μια νέα αποστολή στις κατακόμβες του Παρισιού που ο Αλόνσο είπε ότι περιλαμβάνει «περισσότερη κωμωδία και ρομαντισμό» ενώ παράλληλα δείχνει και μια ερωτική πλευρά του Berlin. Ερωτηθείς για την ελαφρώς γεροδεμένη φωνή του, της οποίας ο ποικίλος τόνος και ο ρυθμός είναι μια από τις σαγηνευτικές γοητείες του Berlin, ο Αλόνσο αρχίζει να γελάει: «Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς».

«Μια φορά άκουσα τον Jose Sacristan, έναν ηθοποιό που σέβομαι πολύ να λέει ότι όταν είσαι 20, έχεις το πρόσωπο που σου έχουν δώσει, αλλά όταν είσαι 50 το πρόσωπό σου αντικατοπτρίζει όλα όσα έχεις ζήσει στη ζωή. Έτσι, υποθέτω ότι με τον ίδιο τρόπο, η φωνή αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα αυτού που έχετε περάσει».

Για εκείνον, το Money Heist είχε ορισμένα μοναδικά ισπανικά στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίζει. «Έχει να κάνει με τη συναισθηματική ζεστασιά των χαρακτήρων, ένα είδος απήχησης στις συναισθηματικές και φυσικές πτυχές τους που ξεπερνάει αυτό που θα φανταζόσασταν στις αγγλοσαξονικές ταινίες ληστείας», διευκρινίζει.

«Υπάρχει ένας αναβρασμός συναισθήματος στις ισπανικές παραγωγές» συμπλήρωσε ο Αλόνσο.

Η υπόθεση και το trailer της νέας σειράς του Berlin

Η σειρά Berlin θα αφοσιωθεί στη χρυσή εποχή του χαρακτήρα πριν από τα γεγονότα του “Casa de papel”. Ο Berlin και μια αριστοτεχνική συμμορία της Γαλλίας συγκεντρώνονται στο Παρίσι για να σχεδιάσουν μια από τις πιο φιλόδοξες ληστείες όλων των εποχών.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: Υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που είναι βέβαιο ότι θα μετατρέψουν μια κακή μέρα σε εξαιρετική: η αγάπη και μια ημέρα πληρωμής που αξίζει εκατομμύρια. Ο Berlin διανύει τα χρυσά του χρόνια, μια εποχή που ακόμα δεν έχει ιδέα για την ασθένειά του και δεν έχει παγιδευτεί σαν αρουραίος στο ισπανικό νομισματοκοπείο. Εδώ αρχίζει να προετοιμάζει μια από τις πιο ασυνήθιστες ληστείες του: να κάνει κοσμήματα αξίας 44 εκατομμυρίων να εξαφανίζονται σαν κάποιο μαγικό κόλπο. Για να το κάνει, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας από τις τρεις συμμορίες με τις οποίες έχει κλέψει ποτέ.

Τον Alonso συμπληρώνουν στο καστ οι Michelle Jenner, Tristán Ulloa, Begoña Vargas, Julio Peña Fernández, Joel Sánchez, Samantha Siqueiros, Julien Paschal, Masi Rodríguez και Rachel Lascar.

Τα οκτώ επεισόδια της σειράς δημιουργήθηκαν από τον Álex Pina (La Casa de Papel , Sky Rojo) και την Esther Martínez Lobato και σκηνοθετήθηκαν από τον Albert Pintó (Sky Rojo, Malasaña 32).

Δείτε το τρέιλερ:


Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση