HomeΚΡΗΤΗΈνωση Ιδιωτικων Υπαλληλων  Ηρακλειου: Πολλοί εργαζόμενοι δεν πήραν δώρο Χριστουγέννων

Ένωση Ιδιωτικων Υπαλληλων  Ηρακλειου: Πολλοί εργαζόμενοι δεν πήραν δώρο Χριστουγέννων

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κατάσταση που διαμορφώνεται για τους εποχικούς εργαζόμενους σε σχέση με το επίδομα ανεργίας γίνεται κάθε χρόνο όλο και χειρότερη. Πρόσφατα έφτασαν καταγγελίες στο σωματείο μας που αναδεικνύουν ότι, λόγω της υποστελέχωσης της ΔΥΠΑ και του μεγάλου όγκου δουλειάς που πρέπει να βγει, αρκετοί συνάδελφοι θα μείνουν χωρίς τα λεφτά του ταμείου τις μέρες των γιορτών και ενώ ήδη έχουν μείνει χωρίς ταμείο τους 2-3 μήνες που έχουν απολυθεί από τη δουλειά τους.

Κάποιοι, επίσης, για μία ακόμα χρονιά συνεχίζουν να μένουν χωρίς καθόλου επίδομα ανεργίας, λόγω του απαράδεκτου μέτρου της εποχικότητας των επιχειρήσεων, που τους αφήνει εκτός άσχετα αν έχουν δουλέψει κατά την τουριστική περίοδο.

Μιλάμε για εργαζόμενους που δουλεύαμε σε απαράδεκτες συνθήκες, μέσα στον καύσωνα και στις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, στα τουριστικά γραφεία, στα ενοικιαζόμενα, στα duty free που έβγαλαν για μία ακόμα χρονιά αμύθητα κέρδη, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοί τους δε θα έχουν ούτε τα βασικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το σωματείο μας καλεί όλους του εποχικούς εργαζόμενους να καταγγείλουν την κατάσταση αυτή, να μη δεχτούν και η φετινή χρονιά να είναι «μία από τα ίδια», την ίδια ώρα που η ακρίβεια δεδομένα θα καλπάζει. Τώρα να παλέψουν για:

  • Άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους δικαιούχους.
  • Να καταργηθεί το απαράδεκτο μέτρο της εποχικότητας των επιχειρήσεων.
  • Επίδομα ανεργίας 660€.
  • Κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Παράλληλα, το σωματείο μας οργανώνει την αλληλεγγύη στους συναδέλφους που έχουν ανάγκη και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα αυτές τις γιορτινές μέρες. Για πληροφορίες οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα :  6974153158, 6982133145, 6983432945 και στο email : [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση