HomePost ItE.I.Y.H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Κάλεσμα στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

E.I.Y.H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Κάλεσμα στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

"Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Γιατί εμείς στο δίλημμα τα κέρδη τους οι ή ζωές μας απαντάμε ΟΙ ΖΩΕΣ μας και το κάνουμε πράξη μέσα από τους αγώνες μας με το σωματείο μας, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι δουλεύουμε και ο μισθός δε φτάνει να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, ότι οι τσέπες μας στα μισά του μήνα είναι άδειες. Έναν μισθό που έχει μείνει 12 χρόνια πίσω όταν την ίδια στιγμή η ακρίβεια τρέχει με “σπασμένα φρένα” στα πάντα.

H αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δυο χρόνια ενώ την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι από τη δική μας εξαντλητική δουλειά οι σουπερμαρκετάδες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους τζίρους και εμείς δυσκολευόμαστε να αγοράσουμε το λάδι, το τυρί, το κρέας, τα φρούτα και άλλα προϊόντα  αναγκαία για τη διατροφή τη δική μας και των οικογενειών μας. Ξεπέρασαν τα 11 δις τζίρο οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το 2023!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλο πια το εργοδοτικό ξεσάλωμα που φτάνει στο σημείο να μας κλέβουν ακόμα και από αυτόν τον πενιχρό μισθό που παίρνουμε, αναγκάζοντας μας να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά “ταμειακών λαθών” χωρίς να μας καταβάλλεται καν το αντίστοιχο επίδομα. Να ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προσβολές, με φωνές, με πιέσεις και επιπλήξεις, με την απαίτηση να στεκόμαστε σούζα και να μην ζητάμε ούτε τα αυτονόητα όπως είναι το διάλειμμα, το ρεπό, η άδεια.

Πρόκειται για εργοδοτικό ξεσάλωμα που έχει την υπογραφή και τη συναίνεση όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων, της ΕΕ που υπηρετούν με ευλάβεια τα κέρδη των εργοδοτών σε βάρος των δικών μας ζωών.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι 160 συνάδελφοί μας δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023 ενώ κάθε 2 ημέρες μετράμε και έναν νεκρό εργάτη. Η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που μας θέλει ανυπεράσπιστους μπροστά στις φυσικές καταστροφές και στην προστασία της υγείας μας, προτείνοντας ξανά μπόλικη «ατομική ευθύνη», πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η κυβέρνηση δίνει δις ευρώ  για να συμμετέχει η χώρα μας με τα μπούνια  στη δολοφονική μηχανή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά για τους μισθούς μας, την υγεία, τα σχολεία των παιδιών μας δε δίνει δεκάρα τσακιστή.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Δεν είναι λύση η αναζήτηση δεύτερης και τρίτης δουλειάς για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας και να τα φέρουμε βόλτα. Είναι σκέτη κοροϊδία τα όποια ψίχουλα βαφτίζει η εργοδοσία αύξηση μισθών, οι διάφορες διατακτικές, τα pass και τα καλάθια της κυβέρνησης. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς την δική μας συμμετοχή στον αγώνα, χωρίς σύγκρουση με όλους αυτούς που μας κάνουν τη ζωή κόλαση, την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της, τα στηρίγματα τους μέσα στο κίνημα.

Λύση είναι η μαχητική, αγωνιστική διεκδίκηση, η οργάνωση στα σωματεία μας . Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είμαστε οι πολλοί και μπορούμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια κι όχι σαν σύγχρονοι δούλοι.

Η αγανάκτηση πού νιώθουμε για το μισθό που δε φτάνει, για την ακρίβεια που μας έχει τσακίσει, για το ατέλειωτο λιώσιμο στη δουλειά, για τα ωράρια και τα προγράμματα που μας κρατάνε όλη μέρα, κάθε μέρα όμηρους της εργοδοσίας, που πλέον δεν έχουμε ούτε μια Κυριακή για να ξεκουραστούμε, μπορεί και πρέπει να γίνει οργάνωση και συμμετοχή στον αγώνα,  στην απεργία, στο σωματείο.

Στις 28 Φλεβάρη δεν πάμε στη δουλειά, απεργούμε! Κατεβαίνουμε στο δρόμο με τους συναδέλφους μας, με τα παιδιά μας, με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους. Μαζί με τους αγρότες που διεκδικούν να παραμείνουν στα χωράφια τους και στις καλλιέργειες, να μπορούν να ζήσουν. Μαζί με τους φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στις 28 Φλεβάρη, ένας χρόνος μετά το έγκλημα στα Τέμπη βγαίνουμε στο δρόμο μαζικά, δυναμικά με το σύνθημα  τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Διεκδικούμε:

Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας

Επαναφορά των τριετιών, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 – 2023.

Σταθερή   δουλειά    με   δικαιώματα. Κατάργηση    όλων    των   ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δουλεμπορικών εταιρειών.

Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό, σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.

Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και ειδών λαϊκής κατανάλωσης.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας

Σταθερή   δουλειά    με   δικαιώματα. Κατάργηση    όλων    των   ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δουλεμπορικών εταιρειών.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση