HomeΚΡΗΤΗΠραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον καθιερωμένο όρκο, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων τους, έδωσαν το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου ο  νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρόεδροι και σύμβουλοι των Κοινοτήτων του Δήμου.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη στο νέο Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία μελών και εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας, αιρετών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο Δήμων του Νομού, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Κρήτης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των αστυνομικών Αρχών, φορέων, συλλόγων και σωματείων, καθώς και πλήθους κόσμου.

Τον Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής όρκισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, που τέλεσε, επίσης, τον καθιερωμένο αγιασμό. Στο λόγο του εξέφρασε την πεποίθησή του για εποικοδομητική πενταετία και έδωσε τις ευχές του στη νέα δημοτική Αρχή. Στο σύνολο τους οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Εκτός από τις ευχές, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Κεγκερογλου έδωσε το στίγμα της διοίκησης που θα ακολουθήσει, ενώ και ο απερχόμενος Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης του ευχήθηκε στον κ. Κεγκέρογλου και τη νέα Δημοτική Αρχή να έχουν επιτυχημένη θητεία.

Ο νέος Δήμαρχος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η νέα Δημοτική Δρχή θα εργαστεί με αίσθημα ευθύνης για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έκαναν οι δημότες του Δήμου να τον  εκλέξουν Δήμαρχο. Τους ευχαρίστησε  και υποσχέθηκε  να προσπαθήσει με όλες  τις δυνάμεις του, ώστε να τιμήσει την εμπιστοσύνη τους.

Ο κ. Κεγκέρογλου έκανε αναφορές στις νέες προκλήσεις που έρχονται καθώς και στο πως θα διοικήσει το Δήμο:

«Παραλαμβάνω και συνεχίζω το έργο σε μια δύσκολη εποχή. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψω όσο χρειάζεται, θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου και εγώ και οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, για το καλό αυτού του τόπου. Έχουμε δώσει τον λόγο μας στους πολίτες του Δήμου και ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις που έχουν από εμάς είναι μεγάλες. Γι’ αυτό θα λειτουργούμε με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και επιμονή, για όλα όσα αξίζει αυτός ο τόπος. Με σεβασμό στο έργο των προηγούμενων διοικήσεων θα υλοποιήσουμε πολιτικές και δράσεις προς όφελος του Δημότη. Με συμμετοχή, διάλογο, ισονομία, συνεργασία και ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η νέα Δημοτική Αρχή θα εργαστεί με αίσθημα ευθύνης για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, δίνοντας καθημερινά σκληρό αγώνα για να κρατήσουμε ψηλά τον Δήμο. Σας ευχαριστώ όλους και σας βεβαιώνω ότι η προσπάθεια όλων μας θα στοχεύει σε μία συνετή και δίκαιη διοίκηση. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα διαθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να δώσουμε προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης στον τόπο μας. Το οφείλουμε σε όλους. Το οφείλουμε στη νέα γενιά και στον τόπο μας».

«Καλή και παραγωγική θητεία» ευχήθηκε από την πλευρά του ο απερχόμενος Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, ο όποιος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολλών δυσκολιών. Παρά το δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο καταφέραμε να αφήσουμε έργο πίσω μας. Θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τους συνεργάτες μου και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που με στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της τόσο δύσκολης και συναρπαστικής διαδρομής από την τιμητική θέση του Δημάρχου, αυτού του τόπου .

Στη νέα δημοτική περίοδο υπάρχουν τα εχέγγυα για μια πάρα πολύ καλή προοπτική για τον Δήμο. Σε ό,τι αφορά τη στάση μας ως Αντιπολίτευση, θα στηρίζουμε προσπάθειες που θα κατατείνουν προς όφελος της περιοχής και για ότι θεωρούμε καλό για τον τόπο. Νομίζω ότι ο Δήμος πρέπει να πάει καλά γιατί οι βάσεις και οι προϋποθέσεις γι’ αυτή την εξέλιξη υφίστανται. Ο Δήμος, μας  χρειάζεται όλους», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν οι καθιερωμένες δημαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων του Δ.Σ.

foto-1-9

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση