HomeHL-9Ένα σημαντικό έργο για την Νεάπολη

Ένα σημαντικό έργο για την Νεάπολη

Αφορά τον τομέα του περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, Δ.Σ, στελεχών της ΔΕΥΑΑΝ, φορέων και πολιτών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί (15/12) τα εγκαίνια της Πράξης:« ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗΣ-ΛΑΤΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ» στις εγκαταστάσεις της νέας Ε.Ε.Λ.

Όπως έχει γίνει γνωστό η Πράξη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και αποτελείται από τα Υποέργα : (Η/Μ αντλιοστασίων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης-Λατσίδας, Έργα πρόσβασης Ε.Ε.Λ. πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης -Λατσίδας, Δαπάνη της αρχαιολογικής επίβλεψης, Δαπάνη της απαιτούμενης νέας παροχής ρεύματος για την λειτουργία της Ε.Ε.Λ).

Στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο  αναφορικά με την ποιότητα ζωής στη Νεάπολης και την ευρύτερη περιοχή, που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί πλέον αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τα θέματα διαχείρισης λυμάτων : Νεάπολης – Λατσίδας – Βουλισμένης, αλλά και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος του ρέματος που καταλήγει στη Μίλατο, διασφαλίζοντας την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην περιοχή.

Ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, την Διαχειριστική Αρχή Κρήτης και την επικεφαλής κ. Μαρία Κασσωτάκη για την εξαιρετική συνεργασία και την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου,  την κατασκευαστική εταιρεία “Διαλυνάς Α.Ε” για την άρτια υλοποίηση του εν λόγω έργου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΝ κ. Βαγγέλη Μαυρικάκη, τον Δ/ντη κ. Γιάννη Πεδιαδίτη αλλά και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, που με υπευθυνότητα μελέτησαν και επέβλεψαν το έργο, έκανε γνωστό ότι υπήρξε δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης για την αναγκαιότητα αντίστοιχων υποδομών σε  : Σίσι – Μίλατο – Φουρνή, μόλις ολοκληρωθεί η έγκριση των αντίστοιχων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με την υλοποίηση και αυτών – σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζερβού – και την διασφάλιση της χρηματοδότησης των 25 εκ ευρώ για την υλοποίηση των δικτύων ύδρευσης της παραλιακής ζώνης, ο δήμος Αγίου Νικολάου θα έχει λύσει για τα επόμενα 25 χρόνια τα ζητήματα ύδρευσης – αποχέτευσης , έργα καθοριστικά για την ποιότητα του περιβάλλοντος που έχουν και απολαμβάνουν χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

img-ce4ea4d452332d0b25680947e7bd087c-v-1

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε λόγο για ένα ακόμη σημαντικό έργο στον τομέα του περιβάλλοντος που με την συνεργασία του Δημάρχου Αντώνης Ζερβού, εντάχθηκε στο Περιφερειακό πρόγραμμα με χρηματοδότηση με 4,5 εκ ευρώ μαζί με τα συνοδά έργα και λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα της Νεάπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο σχεδιασμός μας – όπως ο ίδιος δήλωσε – είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες σε Σίσι, Μίλατο, σε οικοπεδικούς χώρους που  έχουν αγοραστεί και να ενταχθεί στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο, ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, στον τομέα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων για όλο το δήμο Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Αρναουτάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό για τη συνεργασία που υπήρξε, τονίζοντας μάλιστα ότι χωρίς τη συνεργασία τη συνέργεια και την συμπόρευση, δεν θα μπορούσαμε  να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο την επόμενη πενταετία – επεσήμανε – πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, για να  μπορέσουμε να έχουμε τα έργα αυτά, τα οποία είναι και περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά υπέρ της κοινωνίας – υπέρ του τουρισμού. Γιατί δεν μπορούμε να θέλουμε ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν , ένα ποιοτικό τουρισμό, χωρίς να έχουμε λύσει θέματα διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση