HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος η δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Χερσόνησο

Επί τάπητος η δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Χερσόνησο

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Γ. Σέγκου και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη με θέμα τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Χερσόνησο.

Σε συνέχεια των επιστολών του κ. Σέγκου προς τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΙΚΑ Χερσονήσου προκειμένου να αναπτυχθεί μία δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα εξυπηρετεί τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Με διάθεση συνεργασίας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επεσήμανε πως το αίτημα της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου θα εξεταστεί στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα, δείχνοντας παράλληλα κατανόηση για τα ειδικά χαρακτηριστικά που αφορούν στις ανάγκες του Δήμου Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Δημάρχου Χερσονήσου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαϊτζάκη, ο Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Ζητάμε τη δημιουργία μίας δομής πρωτοβάθμιας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Χερσονήσου που συνεχώς αναπτύσσεται και η λειτουργία ενός Κέντρου Υγείας είναι επιτακτική. Έχουμε ενημερώσει τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας και διεκδικούμε αυτό που ο τόπος μας έχει ανάγκη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου ζητάει την απ’ ευθείας παραχώρηση από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΚΑ Χερσονήσου, το οποίο έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο και εμβαδόν κάθε ορόφου περίπου 900 τ.μ., το οποίο πληροί τις προδιαγραφές ενώ παραμένει ανεκμετάλλευτο, χωρίς εναλλακτική πρόταση λειτουργίας του.

Ο κ. Σέγκος διαβίβασε επίσης στην κ. Αγαπηδάκη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Δήμο Χερσονήσου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση