HomeΕΚΛΟΓΕΣΠλήθος κόσμου, παλμός και μήνυμα νίκης στην ομιλία του Δημάρχου Χερσονήσου και εκ νέου υποψηφίου Γιάννη Σέγκου

Πλήθος κόσμου, παλμός και μήνυμα νίκης στην ομιλία του Δημάρχου Χερσονήσου και εκ νέου υποψηφίου Γιάννη Σέγκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό για τα δεδομένα του Δήμου Χερσονήσου ήταν η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Χερσονήσου και εκ νέου υποψηφίου Γιάννη Σέγκου.

Ο παλμός, η ζωντάνια αλλά και οι ισχυροί δεσμοί με την κοινωνία και το κοινό όραμα για τον Δήμο Χερσονήσου ήταν το κυρίαρχο αποτύπωμα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε εντός της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, δίπλα από το Δημαρχείο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου” ευχαρίστησε από καρδιάς τους εκατοντάδες πολίτες που έδωσαν δυναμικό παρών και “πλημμύρησαν” από πάθος και ζεστασιά την προεκλογική συγκέντρωση.

Σε κλίμα ισχυρής συσπείρωσης και δυναμικής, ο Γιάννης Σέγκος έκανε ειδική αναφορά στο διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας : «Το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των νέων και των παιδιών μας πρέπει να είναι το ιδανικό, με όρους βιωσιμότητας και ευημερίας και αυτό συναισθανόμαστε πως είναι το χρέος μας. Με το βλέμμα στραμμένο στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Για να ανοίξουμε και να περπατήσουμε νέους δρόμους με αναπτυξιακό σχεδιασμό που στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος. Που υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά και τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Με ισότιμη μεταχείριση, ώστε να μην υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Πυξίδα μας ένας Δήμος Χερσονήσου ανθρώπινος, σύγχρονος, ανταγωνιστικός. Οι δυνατότητες του Δήμου Χερσονήσου τον θέλουν πρωταγωνιστή σε κεντρικό επίπεδο στην Κρήτη, στη χώρα μας και στην Ευρώπη».

Ο Γιάννης Σέγκος αναφέρθηκε σε οραματικές παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται από τη δημοτική αρχή, στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, στο μεγάλο εγχείρημα των αποκαταστάσεων των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα το φθινόπωρο του 2020 ενώ παρουσίασε τις βασικές αρχές και προτεραιότητες για την επόμενη πενταετία. Παράλληλα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα με εξασφαλισμένες πιστώσεις που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

«Πρόκειται για πιστώσεις τις οποίες διεκδικήσαμε με επιμονή, συντάσσοντας και καταθέτοντας πλήρεις φακέλους, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές δεξαμενές. Συνολικά ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ και αν σε αυτά προσθέσουμε το σύνολο των έργων που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε υλοποιούνται είτε είναι έτοιμα να μπουν σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένες πιστώσεις τότε ο αριθμός αυτός ξεπερνάει κατά πολύ τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η απόδειξη ότι ο Δήμος Χερσονήσου έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής. Είναι η απόδειξη ότι ο Δήμος Χερσονήσου είναι πλέον πρωταγωνιστής. Σχεδιάζει, διεκδικεί, υλοποιεί», επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης “Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου”.

proeklogiki-sygkentrosi-gianni-segkou-6

Ο Γιάννης Σέγκος ανέλυσε τους 14 αναπτυξιακούς πυλώνες των προγραμματικών του προτεραιοτήτων οι οποίοι είναι οι εξής :

 • Η οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών με άμεσο στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.
 • Η υλοποίηση των έργων υποδομής που απαιτούνται προκειμένου να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν αλλά και η ποιότητα ζωής των δημοτών.
 • Η ενίσχυση του τουρισμού και των θεματικών μορφών του. Θέτοντας ως προτεραιότητα το τρίπτυχο Εξωστρέφεια, Βιωσιμότητα, Αειφορία, ενώνουμε δυνάμεις για ένα ισχυρό destination brand το οποίο θα δώσει περαιτέρω δυναμική στην ανάδειξη του τόπου μας.
 • Η υλοποίηση των σχεδίων πόλης.
 • Η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος ως βασική προϋπόθεση κάθε μορφής βιώσιμης ανάπτυξης.
 • Η δημιουργία των σχολικών υποδομών που απαιτούνται ώστε να υποστηριχθεί η οικιστική ανάπτυξη που ήδη έχει ο δήμος μας.
 • Η συνολική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών καθώς ο Δήμος μας παράγει αθλητές υψηλών επιδόσεων ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και διεθνή αθλητικά γεγονότα.
 • Η παροχή Κοινωνικής Προστασίας σε όσους την έχουν ανάγκη.
 • Η προστασία και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου ώστε να δράσει πολλαπλασιαστικά στη ανάπτυξη όλου του δήμου όπως και η βελτίωση των λιμενικών υποδομών.
 • Η στήριξη της επιχειρηματικότητας ώστε ο Δήμος να καταστεί σύμμαχος και αρωγός στην δημιουργία θέσεων εργασίας άρα και στην ευημερία των δημοτών μας.
 • Η στήριξη και ανάπτυξη της πλούσιας ενδοχώρας μας και σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα άμεσα με το παράκτιο μέτωπο.
 • Η στήριξη του πολιτισμού καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων στην προσπάθειά τους για την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών.
 • Προστασία των αδέσποτων ζώων και στήριξη δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
 • Η ταχεία, διαφανή, ορθολογική, ισόνομη και ποιοτική διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών με σχέδιο και ετοιμότητα.

«Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς δήμους στον αυτοδιοικητικό αλλά και οικονομικό χάρτη της χώρας μας. Σκοπός μας είναι αυτό το αυτοδιοικητικό κύτταρο να το αναγεννήσουμε και να το δυναμώσουμε προς όφελος όλων μας. Το πρόγραμμα μας δεν στηρίζεται σε κούφιες υποσχέσεις αλλά αποτελεί ένα ρεαλιστικό και εφικτό σχέδιο, για την αναγέννηση του τόπου μας. Έχουμε την εμπειρία, τη γνώση των προβλημάτων και των απαιτήσεων της δημόσιας διοίκησης. Γνωρίζουμε τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για την επανεκκίνηση του Δήμου Χερσονήσου σε νέα πορεία, με νέους όρους», σημείωσε ο Γιάννης Σέγκος.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση