HomeΚΡΗΤΗΣτις 15 Δεκεμβρίου η διημερίδα για την παθολογία

Στις 15 Δεκεμβρίου η διημερίδα για την παθολογία

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η “καρδιά» της Παθολογίας χτυπά στην Κρήτη το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου! Η Ελληνική Εταιρεία Εσωτερικής Παθολογίας (ΕΕΕΠ), μια από τις πλέον ιστορικές και σημαντικές επιστημονικές εταιρείες ειδικότητας της χώρας μας, με πλούσιο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο επί 35 χρόνια, διοργανώνει  διημερίδα με τίτλο «Συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Παθολογία: Τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα της καθημερινής κλινικής πράξης», στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Aquila Atlantis).

Η Διημερίδα, η οποία απευθύνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα της Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου  και υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, το Βενιζέλειο Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».

Σκοπός της διημερίδας είναι η ενημέρωση των Παθολόγων και των Ιατρών των συναφών ειδικοτήτων σε θέματα καθημερινής πρακτικής τόσο στο νοσοκομειακό όσο και στο εξωνοσοκομειακό περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή, το επιστημονικό πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει πλήθος επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα όπως είναι:

–        ο  εμβολιασμός σε ενήλικες,

–         οι εξελίξεις στη θεραπεία της πνευμονίας,

–         οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, της υπέρτασης και της δυσλιπιδαιμίας,

–        η πνευμονολογία,

–         η πρόληψη και αντιμετώπιση των σοβαρών λοιμώξεων,

–         η διάγνωση της στεφανιαίας νόσου και της καρδιακής ανεπάρκειας,

–         η οστεοπόρωση,

–         η λιπώδης νόσος του ήπατος,

–       η περιφερική αρτηριοπάθεια

–    τα συμπληρώματα διατροφής.

Επιπλέον, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ιατρός σήμερα, θα συζητηθούν όλες οι νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, της Παχυσαρκίας, των νεφρολογικών παθήσεων, καθώς και περιστατικά αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του. Μία ιδιαίτερα σημαντική διάλεξη που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Διημερίδας είναι η διάλεξη του Καθηγητή Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέα Γραβάνη με θέμα «Ανθρώπινα όργανα on-a-chip: Η νέα εποχή ανάπτυξης φαρμάκων σε ανθρώπινο βιολογικό υπόστρωμα».

Με γνώμονα τις συνεχώς  αυξανόμενες προκλήσεις του ιατρού στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στη Διημερίδα, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς, με στόχο η εκδήλωση αυτή να προσθέσει ψηφίδες στο παζλ της γνώσης μας και να συμβάλλει στη βελτίωση της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης των ασθενών μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση