HomeΚΡΗΤΗΠαύλος Μπαριτάκης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις

Παύλος Μπαριτάκης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου στη Διημερίδα της ΚΕΔΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την ενημέρωση των νέων Δημάρχων, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα και επίσημα από την 1η Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα Διημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

«Ήταν μια εκδήλωση στην οποία αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη νέα δημοτική περίοδο 2024 – 2028, αλλά και μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους, τα οποία αναζητούν λύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης που μετείχε στη Διημερίδα.
b

Ο κ. Μπαριτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη που υπάρχει για την ουσιαστική εφαρμογή ενός πλαισίου λειτουργίας και στήριξης της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα Δήμων όπως αυτός της Βιάννου, που έχουν πολλές ιδιαιτερότητες λόγω του μεγέθους και των χαρακτηριστικών τους, αλλά και στην αξιοποίηση κάθε δυνατού αναπτυξιακού και χρηματοδοτικού εργαλείου, με στόχο την εξομάλυνση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν.

«Είναι ανάγκη να στηριχθούν περισσότερο οι ορεινοί Δήμοι, τόσο με πόρους, όσο και με στελεχιακό δυναμικό», σημείωσε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου.

Επισήμανε δε την υποχρέωση της Πολιτείας, του κεντρικού Κράτους, να ενσκήψει στα προβλήματα των Δήμων, που αγωνίζονται να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους, με αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις, χωρίς όμως – ως σήμερα- την απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση.

«Οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως νέοι Δήμαρχοι, είναι μεγάλες, όπως είναι και οι στόχοι που έχουμε θέσει για τους Δήμους των οποίων τα ηνία θα αναλάβουμε.

Για να πετύχουμε όμως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απαιτείται σωστός σχεδιασμός, ρεαλιστικοί στόχοι, αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου και οικονομικού πόρου, αλλά και κρατική αρωγή.

Ευελπιστώ ότι στο δύσκολο έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, θα βρούμε ευήκοα ώτα, όπως δείχνουν τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης τέθηκαν μια σειρά από θέματα, ανάμεσα στα οποία ήταν: το σύστημα Διακυβέρνησης, η Καταστατική Θέση Αιρετών, τα Οικονομικά των ΟΤΑ, η Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση, τα Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2029, η Οργάνωση, η λειτουργία και ο ψηφιακός Μετασχηματισμός, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κλιματική Αλλαγή και την Πολιτική Προστασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση