HomeHL-GreeceΕπεισόδια στου Ρέντη: «Είδα τη φωτοβολίδα να καρφώνεται στο πόδι του»

Επεισόδια στου Ρέντη: «Είδα τη φωτοβολίδα να καρφώνεται στο πόδι του»

Ομολόγησε ο δράστης και έβαλε ένα άτομο στο κάδρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναλυτικά την στιγμή της ρίψης της φωτοβολίδας περιέγραψε στην ομολογία του, ο 18χρονος χούλιγκαν που συνελήφθη για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ένα άτομο με fullface στο κάδρο

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, ο 18χρονος χούλιγκαν είπε στους αστυνομικούς ότι επιτέθηκε κατά της διμοιρίας με μία ομάδα 25 ατόμων, ενώ υποστήριξε ότι έλαβε εντολές από μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο με fullface. Σύμφωνα με την ομολογία του, το πρόσωπο αυτό τους έδωσε ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα, καθώς και την εντολή επίθεση.

Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτό το πρόσωπο τού έδειξε πώς ακριβώς να χρησιμοποιεί τις ναυτικές φωτοβολίδες, όπως και έκανε.

Είδα τη φωτοβολίδα μου να καρφώνεται στο πόδι του

Στην ομολογία του περιγράφει ότι ο ίδιος στήθηκε απέναντι από τη διμοιρία και εκτόξευσε την φωτοβολίδα. «Την είδα να χτυπά στο οδόστρωμα και στη συνέχεια να καρφώνεται στο πόδι του αστυνομικού».

Αμέσως μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, ο συλληφθείς μπήκε ξανά στο γήπεδο και μάλιστα περιέγραφε σε άλλα άτομα που βρίσκονταν εκεί ότι ο ίδιος συμμετείχε στα επεισόδια και είδε να έχει τραυματίσει έναν αστυνομικό.

Το πρόσωπο «κλειδί» που οδήγησε στη σύλληψη του δράστη και η συνέχεια στην έρευνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της Αθλητικής Βίας πληροφορήθηκαν ότι ο 18χρονος είχε περιγράψει τη δράση του σε άλλα άτομα εντός του γηπέδου και από την πρώτη στιγμή άρχισαν να αναζητούν τόσο τον δράστη, όσο και το άτομο στο οποίο εκείνος μίλησε.

Τελικά, εντόπισαν το πρόσωπο «κλειδί» το Σάββατο και εκείνος τους περιέγραψε όλα όσα του είπε ο 18χρονος. Λίγες ώρες αργότερα ο δράστης πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ και τελικά ομολόγησε.

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα των Αρχών δεν σταματά εδώ, καθώς οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν το πρόσωπο με το fullface που έδωσε τις εντολές και τα πολεμοφόδια.

ethnos.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση