HomeHL-9Θεσσαλονίκη: Οι 3 καταθέσεις γεμάτες ψέμματα του συντρόφου της Γεωργίας – Οι δύο εγκυμοσύνες, τα 5.000 ευρώ και ο ύποπτος τραυματισμός

Θεσσαλονίκη: Οι 3 καταθέσεις γεμάτες ψέμματα του συντρόφου της Γεωργίας – Οι δύο εγκυμοσύνες, τα 5.000 ευρώ και ο ύποπτος τραυματισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις τρεις καταθέσεις γεμάτες ψέματα που έδωσε ο σύντροφος της Γεωργίας Μουράτη πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς για τη δολοφονία της 41χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

O 39χρονος που μαζί με τον συνεργό θα βρεθούν αύριο το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη για να απολογηθούν, λειτούργησε και σε αυτή την περίπτωση βάση σχεδίου. Με ψυχραιμία φαίνεται να απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των αστυνομικών, ενώ συνεχώς πρόβαλλε συγκεκριμένες ώρες, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γίνει όσο τον δυνατόν πιο πειστικός.

Ωστόσο εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφερε, καθώς οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης έδεσαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ το αποτρόπαιο έγκλημα.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και το ένστικτο της μητέρας της που έκανε τους αναλυτές της ασφάλειας να «τρέξουν» την υπόθεση και μέσα από το διαβιβαστικό, που αποκαλύπτει το newsit.gr, να ξεδιπλωθεί λεπτό προς λεπτό το χρονικό της τραγικής υπόθεσης της σοκαριστικής δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ ο δράστης στην πρώτη του κατάθεση έκανε μια αναδρομή στη σχέση του με την αδικοχαμένη γυναίκα ενώ μίλησε και για δύο εγκυμοσύνες της Γεωργίας.

«Γνωριστήκαμε σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών»

Ο 39χρονος εξετάστηκε ως μάρτυρας στις 3, 4 και 7 Ιανουαρίου του 2024 ενώ από την αρχή οι αστυνομικοί είχαν ενδείξεις για τέλεση εγκληματικής ενεργείας. «Με τη Γεωργία γνωριστήκαμε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών κι από την 3/2/2021 συνάψαμε σχέση. Σπίτι μου κοιμάται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το καλοκαίρι του 2022 η Γεωργία έμεινε έγκυος, εγώ ήθελα να κρατήσει το έμβρυο αλλά επειδή δεν το ήθελε η ίδια σεβάστηκα την επιθυμία της και τελικά προέβη σε διακοπή της κύησης του εμβρύου. Πριν ένα μήνα περίπου, αρχές Δεκεμβρίου του 2023 η Γεωργία έκανε τεστ εγκυμοσύνης και διαπιστώσαμε ότι είναι ξανά έγκυος. Το τεστ το έκανε σπίτι μου κι είπαμε κι οι δυο μας ότι επιθυμούμε να κρατήσουμε το έμβρυο.

Μάλιστα είπαμε να προχωρήσει κι επίσημα η Γεωργία της γραφειοκρατικές διαδικασίες διαζυγίου με τον επί χρόνια εν διαστάσει σύζυγο της και να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια» είπε αρχικά στην πρώτη του κατάθεση στις 3 Ιανουαρίου ο δράστης και συνεχίζοντας πρόσθεσε: « Το ίδιο απόγευμα, αφού η Γεωργία είχε γυρίσει σπίτι και μετά από συζήτηση με τη μητέρα της μου είπε ότι θέλει να προβεί σε διακοπή της κύησης και μου είπε παράλληλα ότι πρέπει να διακόψω τις σχέσεις μου με την οικογένεια της. Εγώ το σεβάστηκα αλλά σε ήπιους τόνους όταν βρισκόμασταν το συζητούσαμε.

Η Γεωργία πάντα μου έλεγε ότι ήθελε να κρατήσει το έμβρυο μας αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οικογένεια της που ήταν ενάντια. Η Γεωργία αφού το σκέφτηκε καλά μου ζήτησε να βρούμε κάποιο γυναικολόγο για να προβεί στη διακοπή της κύησης, καθώς σταθερά γυναικολόγο και κατόπιν αναζήτησης στο ίντερνετ επέλεξε τη γυναικολόγο( αναφέρει όνομα) προκειμένου να διακόψει την κύηση».

Τι δήλωνε για το βράδυ της εξαφάνισης της συντρόφου του

Στη συνέχεια της κατάθεσης του ο 39χρονος άρχισε να μιλάει για το βράδυ της εξαφάνισης της Γεωργίας και να δίνει τις δικές του εξηγήσεις. Από ότι φαίνεται είχε σχεδιάσει κάθε λεγόμενο του και προσπάθησε να ρίξει σταχτή στα μάτια των αστυνομικών. «Την 1/1/2024 γύρω στις 22:00 πήγα να πάρω τη Γεωργία από το ζαχαροπλαστείο που εργάζεται. Γενικά συνεχίζαμε να πηγαίνουμε ή να φεύγουμε από τη δουλειά της μαζί. Μόλις σχόλασε η Γεωργία την περίμενα έξω από το ζαχαροπλαστείο. Επειδή δεν έρχονταν άμεσα το λεωφορείο τελικά πήραμε ταξί από την πιάτσα. Εισήλθαμε με τη Γεωργία στο σπίτι μου και μετά από λίγο κοιμηθήκαμε. Περί την 08:45 της 2/1/2024 ξύπνησα και η Γεωργία έλειπε, ενώ μου είχε στείλει και μήνυμα. Δεν αντιλήφθηκα πότε ακριβώς έφυγε η Γεωργία .

Το πρωί διάβασα το μήνυμα της και της απάντησα γιατί μου φάνηκε λίγο περίεργο. Συγκεκριμένα μου είπε ότι ξέρει ότι δεν εργάζομαι πλέον στη δουλειά μου λόγω ψέματος που τους είπα για χάρη της. Επίσης μου ανέφερε στο μήνυμα της ότι πήρε χρήματα από το συρτάρι και αφού έλεγξα το συρτάρι στο κομοδίνο του δωματίου μου διαπίστωσα ότι είχε πάρει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ περίπου. Αυτά τα χρήματα ήταν κοινά και των δυο μας. Μάλιστα επειδή ξέρω ότι η Γεωργία και η οικογένεια της χρωστάνε λογαριασμούς φυσικού αεριού και ρεύματος, εγώ δούλευα πολλές φορές αντί να παίρνω ρεπό και διπλοβάρδιες προκειμένου να βοηθήσει να ξεχρεώσει και να έρχονταν να μείνει σπίτι μας και να κάνουμε την οικογένεια μας» φέρεται να είπε στην κατάθεση του ο δράστης.

Μάλιστα προκειμένου να ενισχύσει το σενάριο της εξαφάνισης, ανέφερε στους αστυνομικούς και τα αντικείμενα που πήρε μαζί της η 41χρονη. Όπως όμως προέκυψε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ο 39χρονος ήταν αυτός που συγκέντρωσε τα προσωπικά είδη της άτυχης γυναίκας, τα έβαλε σε μια σακούλα και τα πέταξε στα σκουπίδια. «Ακόμα διαπίστωσα ότι είχε πάρει μια κουβερτούλα, ένα σεντόνι καθώς επίσης τα πράγματα που είχε στο σπίτι μου και ήταν περίπου 3 κολάν, 2 μπλούζες, καλλυντικά ένα ζευγάρι μποτάκια κι ένα ημερολόγιο που της είχα κάνει δώρο. Αφού της έστειλα τα μηνύματα 09:07 βγήκα από το σπίτι και πήγα να πάρω τσιγάρα και καφέ και επέστρεψα στις 09;21 στο σπίτι» είπε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία και πρόσθεσε: «Την 09:50 κατέβηκα για 10 λεπτά και περπάτησα γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο, καθώς πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας και μου κάνει καλό να περπατάω. Στη συνέχεια όπως περιγράφει στην απολογία του πήγε σε κατάστημα εστίασης που σύχναζε με τη Γεωργία, ενώ στις δύο πέρασε από το ζαχαροπλαστείο που δουλεύει η Γεωργία καθώς δεν απαντούσε στα μηνύματα του.

Το «θέατρο» και η επίσκεψη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Η Γεωργία δεν εμφανίστηκε κι έκατσα και περίμενα έξω από το ζαχαροπλαστείο μέχρι τις 15:30. Μετά πήγα και πάλι στο μπουγατσατζίδικο να δω μήπως πέρασε από εκεί κι αφού έλαβα αρνητική απάντηση στη συνέχεια επέστρεψα στο ζαχαροπλαστείο και στη γύρω περιοχή όπου έμεινα μέχρι τις 22;00, ενώ μου είχαν πει οι συναδέλφισσες της Γεωργίας πω μόλις σχόλασαν θα έρχονταν μαζί μου να ψάξουν. Αφού σχόλασαν μου είπαν τελικά ότι δεν μπορούν να έρθουν μαζί μου να ψάξουν κι εγώ μετέβηκα προς το νοσοκομείο «Γεννηματάς» ,όπου ρώτησα εάν έχει διακομιστεί η Γεωργία, καθώς είχα αρχίσει να ανησυχώ πολύ».

Στην συνέχεια ο δράστης υποστήριξε ότι επισκέφτηκε κι άλλα νοσοκομείο, ενώ κατέληξε στο διαμέρισμα του στις 23:30 το βράδυ. Το πρωί της Τρίτης 3/1/2024 όπως ο ίδιος ανέφερε πήγε στη γυναικολόγο που είχε προγραμματιστεί να γίνει η διακοπή της κύησης της 41χρονης, προκειμένου να διαπιστώσει εάν από είχε περάσει η Γεωργία.

Στην συνέχεια οι αστυνομικός που έπαιρνε την κατάθεση προχώρησε σε μια σειρά ερωτήσεων:

-Έχεις πρόβλημα υγείας;

Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας την οποία ανίχνευσα εδώ και δυόμιση χρόνια και παίρνω φαρμακευτική αγωγή.

-Γιατί κουτσαίνεις και πώς προέκυψε το σκίσιμο στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού σου;

Κουτσαίνω καιρό λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας ,ενώ το δάχτυλο το έσκισα σήμερα το πρωί καθώς έκανα εργασίες προσπαθώντας να μονώσω ένα καλώδιο που έχω εντός της ντουλάπας του υπνοδωματίου μου και το οποίο θέλω να αξιοποιήσω γιατί το σπίτι που διαμένω δεν έχει πολλές πρίζες

-Έχεις κατηγορηθεί για κάτι στο παρελθόν;

Έχω κατηγορηθεί μόνο από την αδερφή μου η οποία με έχει στοχοποιήσει γιατί έχει ψυχιατρικά θέματα, έχοντας μάλιστα νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές. Μου έχει κάνει περίπου δέκα μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία αναφέροντας δήθην ότι της επιτίθεμαι άλλα εγώ δεν της έχω επιτεθεί ποτέ ούτε την έχω αγγίξει ούτε της έχω προξενήσει την παραμικρή σωματική βλάβη. Επίσης το 2011 είχα κατηγορηθεί για διάρρηξη, αλλα αθωώθηκα τελεσίδικα.

-Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις;

Όχι παρά μόνο ότι σας εγχειρίζω τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξα με τη Γεωργία αφού εξαφανίστηκε.

Στις 4 Ιανουαρίου ο κατηγορούμενος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς για τα ρούχα που φορούσε τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφος του. « Η Γεωργία φορούσε ένα μαύρο κολάν, μια μαύρη μπλούζα, ένα μαύρο μπουφάν και μαύρα παπούτσια. Εγώ φορούσα ένα τζιν παντελόνι το οποίο όταν γυρίσαμε σπίτι το έβγαλα και το έβαλα στο πλυντήριο. Τα υπόλοιπα ρούχα που φορούσα εκείνο το βράδυ ήταν αυτά που φοράω και τώρα. Συγκεκριμένα φορούσα γκρι παπούτσια, ένα μπλε πουκάμισο, μια μπεζ μάλλινη μπλούζα και μια ζακέτα με γκρι μανίκια».

Η Τρίτη κατάθεση ήταν στις 7 Ιανουαρίου, όπου ο 39χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη διάρρηξη που κατήγγειλε ό,τι έγινε στο διαμέρισμα του.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση