HomeHL-GreeceΕπεισόδια στου Ρέντη: Ελεύθεροι πάνω από 200 προσαχθέντες

Επεισόδια στου Ρέντη: Ελεύθεροι πάνω από 200 προσαχθέντες

Μέχρι το βράδυ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η διαδικασία κατά την οποία αφήνονται ελεύθεροι από την αστυνομία προσαχθέντες των χθεσινών επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει σταδιακά από νωρίς το απόγευμα να αφήνει ελεύθερα όσα από τα 424 άτομα, που προσήχθησαν χθες μετά τα επεισόδια κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τoν ΣΚΑΙ ανάμεσα στους προσαχθέντες 25 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA. Το πρωί δεκάδες ήταν οι γονείς, καθώς και φίλοι και συγγενείς των πάνω από 400 προσαχθέντων, που έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη μπροστά στο κτίριο του Μεταγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του κλειστού, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

Αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την αστυνομία για «τακτικές των Ναζί», κάτι που προκάλεσε την απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση