HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι εννέα ενήλικες συλληφθέντες για την τρανσφοβική επίθεση

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι εννέα ενήλικες συλληφθέντες για την τρανσφοβική επίθεση

Οι εννέα ενήλικες συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την αυτόφωρη διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την αυτόφωρη διαδικασία, οι εννέα κατηγορούμενοι για την τρανσφοβική επίθεση που έγινε στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν δύο ΛΑΟΤΚΙ άτομα στην Αριστοτέλους αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και έτσι αυτοδικαίως άρθηκε η κράτηση τους.

Οι κατηγορίες για τις οποίες κατηγορούνται από την εισαγγελέα είναι η εξύβριση, κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ δύο από τους φερόμενους ως δράστες κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, κατά συρροή πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η κατηγορία της εξύβρισης με ρατσιστικά κίνητρα βαραίνει και τους άλλους 12 ανήλικους που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα και θα κληθούν να δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων μετά από κλήση που θα λάβουν.

Συνολικά για την υπόθεση υπάρχουν τέσσερις δικογραφίες: μία για τους ενήλικες που παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και μία για τους ανήλικους, ενώ με εισαγγελική παραγγελία σχηματίζονται δικογραφίες κατά αγνώστων για το αδίκημα της απειλής, όπως επίσης για τους γονείς των ανηλίκων καθώς εξετάζεται εάν υπάρχουν ευθύνες εναντίον τους για παραμέληση εποπτείας.

Η αυτόφωρη διαδικασία για τους εννιά κατηγορούμενους ενήλικες ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ, με τους κατηγορούμενους που βρίσκονταν υπό κράτηση να δηλώνουν ότι θέλουν να συζητηθεί η υπόθεση τους σήμερα. Για τρεις από τους ενήλικους κατηγορούμενους το δικαστήριο όρισε διερμηνείς γεωργιανής και αλβανικής γλώσσας.

Καθώς όμως απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας, η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Μαρτίου. Τα δύο άτομα που δέχτηκαν την επίθεση δεν ήταν στην δικαστική αίθουσα αλλά ήταν εκεί οι συνήγοροι τους που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση