HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος η εμβολιαστική κάλυψη υγειονομικών, προβληματισμοί και βιοηθικά διλήμματα

Επί… τάπητος η εμβολιαστική κάλυψη υγειονομικών, προβληματισμοί και βιοηθικά διλήμματα

Σεμινάριο από την 7η ΥΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Εμβολιαστική κάλυψη Προσωπικού Υγειονομικών Μονάδων: Προβληματισμοί, βιοηθικά διλήμματα και βέλτιστες πρακτικές», ήταν το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης/ Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

dav
dav

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας τόσο των ίδιων, όσο και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Ομιλητές/εισηγητές του σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχαν 250 εργαζόμενοι στην ΠΦΥ, ήταν οι κ.κ.:

  • Περδικογιάννη Χρυσούλα, Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής κλινικής, Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Ιατρικής Σχολής Π.Κ. «Εμβόλια και Πρόληψη Λοιμώξεων».
  • Βραχνάκη Όλγα, Προϊσταμένη της Παιδιατρικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Κρήτης.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας ως προς την εμβολιαστική τους κάλυψη, η αναγκαιότητα, τα διλήμματα και  η συζήτηση περί των προβληματισμών που υπάρχουν.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, τα εμβόλια είναι ένα δυνατό ‘όπλο’ που προσφέρεται για τη φροντίδα της υγείας όλων όσων εργάζονται σε μονάδες υγείας, ανεξάρτητα της ειδικότητας τους, για την πρόληψη των λοιμώξεων και νοσημάτων που οφείλονται σε βιολογικούς παράγοντες, λόγω της αυξημένης συχνά έκθεσης τους σε αυτούς.

Παρά την όποια διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια, όπως αυτή προωθείται μέσα από τη δημόσια συζήτηση τα τελευταία 3 έτη λόγω covid, είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία αποτελούν στόχο και φορέα μετάδοσης λοιμώξεων που μπορούν να προβλεφθούν. Συνεπώς ο εμβολιασμός αποτελεί και απασχολεί ως σημαντικό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση