HomePost ItΟι Συνταξιούχοι στο πλευρό των υγειονομικών

Οι Συνταξιούχοι στο πλευρό των υγειονομικών

Την Τρίτη 19 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των Υγειονομικών και οι συνταξιούχοι θα είναι παρόντες στη κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ με την 3μελη Επιτροπή Γιατρών ΠαΓΝΗ, την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 12:30 στην πύλη του ΠΑΓΝΗ, την ημέρα της φιέστας για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Η κυβέρνηση, με την ενεργοποίηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων και το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για το ιδιωτικό έργο των ιατρών του ΕΣΥ, ξεπερνά τον εαυτό της και προχωρά πολλαπλά βήματα περαιτέρω στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. Οι τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση δεν προέκυψαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστέλεχωσης του ΕΣΥ, η οποία διογκώθηκε σε εκθετικό βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Στο ΠΑΓΝΗ, κατά την καθημερινή πρωινή λειτουργία, είναι μόνο το 70% των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι αντιδραστικές αλλαγές αφορούν πάνω απ’ όλα τους ασθενείς, οι οποίοι θα αναγκαστούν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. Γι’ αυτό χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», να μην εμπεδωθεί η συνείδηση ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα και πως «ό,τι πληρώσεις παίρνεις». Δεν έχουμε ανάγκη από ένα φθηνότερο ιδιωτικό σύστημα μέσα στο δημόσιο. Αλλά ένα υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια, δωρεάν Υγεία! Δεν θα το επιτρέψουμε! Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να βάλουν πάγο στους σχεδιασμούς τους! Πρέπει να σημάνει μαζική αντεπίθεση από τους υγειονομικούς και όλο τον λαό!

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση