HomePost ItΣωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ

Την Τετάρτη 31/1 στις 13:30.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αναφέρει ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 13:30 για τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Υγεία!

Κανένα κλείσιμο κλινικής!

Το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 31/1, στις 13:30 που οργανώνεται από υγειονομικά και άλλα σωματεία.

Κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την πολιτική υποστελέχωσης του ΕΣΥ με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Οι εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς και η τραγική υποστελέχωση οδηγούν πολλούς υγειονομικούς σε παραίτηση. Τα μπαλώματα που γίνονται από τις διοικήσεις με τα «εντέλλεσθε» για υπερεφημέρευση και μετακινήσεις γιατρών ενισχύουν την απελπιστική κατάσταση. Αυτή βέβαια η κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μεταβίβαση μεγάλου μέρους του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων από το κράτος στους ασθενείς και της περαιτέρω υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των ψυχιατρικών δομών που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία (αν ψηφιστεί). Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η ελλιπής διάγνωση παιδιών που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχιατρική εκτίμηση και αντιμετώπιση εξαιτίας της ανεπάρκειας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία αλλά και εξαιτίας των τεράστιων αναμονών για ραντεβού με παιδοψυχίατρο. Η κατάσταση με την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ είναι τραγική και κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των υγειονομικών και καλούμε τα μέλη μας μετά από την μαζική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 31/1 στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο όπου διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, να συμμετέχουμε μαζικά και στην κινητοποίηση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ την ίδια μέρα στις 13:30 με αιτήματα:

  • Την άμεση πλήρη στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.
  • Κανένα κλείσιμο κλινικής σε κανένα νοσοκομείο.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.
  • Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία και περίθαλψη ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό.
Διαφήμιση
Διαφήμιση